blog
alles Personal

Blog top drie mijn favorieten

Bezoeken jullie vaak een blog? Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer tijd op Instagram doorbreng dan daadwerkelijk op blogs. Dat komt omdat ik ooit in een ver verleden een opleiding fotografie gedaan heb. Op Instagram wemelt het natuurlijk van de mooie plaatjes, dus daar word ik heel vrolijk van.

Maar op Instagram vind je natuurlijk niet alle informatie over de reviews of recepten van bloggers. Instagram blijft natuurlijk een platform voor het plaatsen van foto’s met een beknopte tekst. Voor de uitgebreide versie hiervan moet je vaak toch even doorklikken naar de desbetreffende blog. En in de meeste gevallen is dat dan ook zeker de moeite waard. Ik heb het afgelopen jaar weer fantastische bloggers ontdekt met een soort gelijke visie , en deze fantastische boss babes zet ik dan vandaag ook even graag in het zonnetje.

Mijn favoriete bloggers op een rijtje

  • KaroSophie’s

blog

Oké laten we beginnen bij onze oosterburen in Duitsland. Deze blog wordt gerund door Karoline Sophie, een beeldschone roodharige dame. Die je raad het al ik op Instagram tegenkwam. Deze beauty is al heel wat jaartjes werkzaam in de beautybranche en heeft dan ook stage gelopen in een van de grootste Duitse natuurcosmetica-huizen. Een natuurcosmetica warenhuis? Ja zeker,  in Duitsland zijn ze ons op dat gebied echt al een stapje voor.

Karoline Sophie wil meisjes laten zien dat natuurlijke cosmetica net zo lang blijft zitten en dat het net zo glamoureus is dan dat je van de reguliere make-up en cosmetica merken gewend bent. Ook zegt ze : tegenwoordig lijkt iedereen zich bijna bewust te zijn van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging, waarom zou je dan niet bewust bezig zijn met cosmetica? Ik deel uiteraard dezelfde passie voor natuurcosmetica als Karoline Sophie, en ook is het mijn streven om meer mensen kennis te laten maken met natuurlijke cosmetica. En juist van de mensen met wie je dezelfde passie deelt, kun je leren. Ik lees dus regelmatig een blog van haar ( met hulp van google translate), of haal weer verse inspiratie uit haar fantastische instagramfeed. Ben je nieuwsgierig geworden naar Karoline haar blog neem dan een kijkje op KaroSophie’s

  • ZOLEA

blog

En we blijven even hangen bij onze buren, want een ander favoriet adres van mij is de blog van Zoë uit België. Zoë schrijft over haar ervaringen met natuurlijke cosmetica. Dus weer een bondgenoot met een groene missie. Maar de reden waarom ik haar blog zo graag bezoek is omdat ze altijd fantastische DIY’S plaatst. Van het maken van gezichtsmaskers tot zelf wax of zeep maken niks is haar te gek. En het enige wat ze daarvoor gebruikt zijn natuurlijk ingrediënten die je meestal gewoon in je eigen keukenkastje hebt staan.

Daarnaast heeft ze ook nog een webshop met prachtige geurkaarsen die ze zelf maakt. De geurkaarsen worden gemaakt uit koolzaadwas van Europese origine. Dat maakt de kaarsen een stuk duurzamer dan paraffinekaarsen die bewezen schadelijke effecten hebben op de gezondheid, maar ook een stuk ecologischer dan sojawas, dat vaak enorme afstanden moet afleggen voor het hier in de winkels terecht komt. Neem maar eens een kijkje in haar webshop en oordeel zelf. Trouwens nog een grappig feitje: Zolea staat voor Zoë, haar naam dus, en olea. Olea is de INCI-naam van olie (bijvoorbeeld: Olea Europaea: olijfolie). Zo herken je een natuurlijke olie dus meteen op de verpakking van je producten! Wil je zo’n prachtige handgemaakte kaars shoppen? Of wil je meer weten over Zoë haar DIY’S artikelen ? Ga dan naar http://zolea.be

  • Salt & Orange

Sommigen van jullie lezen mijn reviews. Anderen lezen juist mijn informatieve blogs, en misschien ga jij wel naar mijn blog speciaal voor de recepten? Want sinds dit jaar ben ik namelijk ook begonnen met het posten van recepten. Je kan jezelf namelijk wel helemaal suf smeren met natuurlijke cosmetica maar dat heeft totaal geen nut wanneer je er een ongezonde levensstijl op nahoudt. Ik ben al jaren bezig met bewuste voeding en ben er van overtuigd dat wanneer je gezond eet je dat ook terug ziet aan je huid. Daarnaast hou ik ook gewoon ontzettend van lekker eten. Maar ook ik heb soms dagen dat ik wel wat creatieve voedsel inspiratie kan gebruiken en dan neem ik vaak even een kijkje bij Tamara van Salt & Orange.  

Tamara is een moeder van drie kindjes en haar grote passies zijn koken, fotografie en interieur. Echt geloof mij, wanneer je haar instagram en blog ziet ga je spontaan watertanden!  En het fijne is dat ze vaak makkelijke verkrijgbare ingrediënten gebruikt en dat haar recepten ook heel makkelijk zijn om te maken. Daarnaast kiest ze ook vaak voor gezonde ingrediënten. Dus moet je nog bedenken wat je vanavond gaat eten? Neem dan eerst even een kijkje op https://saltandorange.nl

Zo dat waren mijn drie favoriete blogs van dit jaar, ik ben heel benieuwd welke blogs jullie graag bezoeken? Je kunt het in een comment hieronder aan mij laten weten.

Dit artikel is geen samenwerking. 

4 thoughts on “Blog top drie mijn favorieten”

  1. Heee! Wat een ontzettend leuk platform💓 Ik ben heel erg fan van natuurlijke producten en ga ook flink duimen voor de leuke give a way🙌🏼

    Liefs,
    Interior_byCanan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.