halal
alles,  Make-up

HALAL GECERTIFICEERDE MAKE-UP IN OPKOMST!

Een tijdje geleden was ik op een pers-event van INIKA Organic Benelux. De make-up van INIKA is gecertificeerd natuurlijk, veganistisch, dierproefvrij en halal. Met de eerste drie termen ben ik natuurlijk bekend. Maar dat er natuurlijke make-up is die halal gecertificeerd is is compleet nieuw voor mij. Pas na het event begon ik me af te vragen wat HALAL gecertificeerde make-up nou eigenlijk is. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Hieronder vertel ik jullie precies wat deze claim inhoudt en wanneer een merk deze mag gebruiken. Verder vertel ik je welke natuurlijke make-up halal proof is. Lees je mee?

WAT IS HALAL?

Om maar even bij het begin te beginnen is het natuurlijk wel handig als je weet wat halal is. Halal betekend in het Arabisch letterlijk rein. Het is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims toegestaan is. Het tegenovergestelde is in niet-juridische termen haram ( onrein, verboden). Het gaat hierbij zowel om handelingen als producten. Onder meer voor voedsel gelden speciale richtlijnen waar een moslim zich aan dient te houden. Maar vergis je niet de halal consumentenmarkt beperkt zich niet alleen tot voeding, deze markt is veel breder dan dat je wellicht denkt. Zo kun je de term HALAL gecertificeerd dus ook steeds vaker terugvinden op bepaalde cosmeticaproducten.

WAARAAN KUN JE HALAL GECERTIFICEERDE COSMETICA HERKENNEN?

Net zoals je natuurlijke cosmetica kunt herkennen doormiddel van bepaalde keurmerken kun je halal cosmetica herkennen aan het halal keurmerk. Cosmetica die halal is krijgt deze certificering pas als het voldoet aan verschillende strenge eisen. Zo moeten de gebruikte ingrediënten toegelaten zijn volgens de islamitische regels, maar ook de manier waarop de producten worden gemaakt is van belang. De producten moeten diervriendelijk zijn en mogen niet getest worden op dieren. De ingrediënten mogen niet van bepaalde dieren (zoals onder andere varkens) afkomstig zijn en mogen bij gebruik ook niet schadelijk zijn voor de mens. Ook moeten de producten vrij zijn van genetisch gemanipuleerde ingrediënten.


IS ER VRAAG NAAR HALAL COSMETICA?

Ja zeker , halal cosmetica is booming business. Halal cosmetica is een snelgroeiende industrie die wereldwijd een trend is van welness en etnische verantwoordelijk cosmetica. De halal cosmetica-industrie heeft een geschatte waarde van 13 miljard dollar, die bijna 4% van de waarde van de wereldwijde cosmetica-industrie vertegenwoordigt.

In Maleisië bestaat halal cosmetica al zo’n 30 jaar. Daar kost het je geen enkele moeite om gezichtsproducten, haarkleuren, douchegels en make-up te vinden in de drogisterij die halal gecertificeerd zijn. In de Westerse wereld groeit de vraag nu pas, en ook in Nederland is er steeds meer vraag naar dit soort producten. Alleen moet je er hier nog wel wat meer moeite voor doen om deze producten te kunnen vinden. Indien je ook wilt dat het natuurlijke producten zijn!

Wie denkt dat deze sector alleen onder de moslima’s populair is heeft het mis, ook onder andere vrouwen groeit de vraag naar pure cosmetica. Consumenten worden zich gelukkig steeds bewuster van wat ze op hun huid smeren.

NATUURLIJKE MAKE-UP BRANDS DIE HALAL-PROOF ZIJN
INIKA ORGANIC MAKE-UP

INIKA Organic is een merk wat ik uit eigen ervaring kan aanraden. Deze make-up producten ( afkomstig uit Australië ) zijn natuurlijk, dierproefvrij, vegan, en uiteraard halal gecertificeerd. INIKA producten zijn vrij van alcohol, veganistisch en voldoen aan de vereisten voor Halal-certificering door de certificeringsinstantie van Peak Halal in Australië.

Inika is het nr. 1 gecertificeerde biologische make-up merk, wat wereldwijd vertrouwd is en de keuze in make-up is eindeloos voor vrouwen ( en mannen ). INIKA is winnaar van meerdere cosmetic-awards, en overtreft zelfs niet-biologische merken ( ja echt waar ). In mijn vorige post kun je zien welke look ik creëerde met de make-up van Inika Organic. De producten van Inika Organic zijn o.a verkrijgbaar bij https://www.biocareonline.nl

PHB ETHICAL BEAUTY

PHB Ethical Beauty is een merk waar ik nog geen ervaring mee heb. Maar de reden waarom ik hem hier toch aanbeveel is omdat het merk er naar mijn mening veelbelovend uitziet. Dus wellicht vind je binnenkort ook een review over PHB Ehtical Beauty op mijn blog.

PHB Ethical Beauty is van oorsprong een ethisch schoonheidsmerk. Bij PHB Ethical Beauty kun je uitsluitend terecht voor natuurzuivere producten. De producten van PHB Ethical Beauty zijn handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Dit merk is zo uniek omdat ze een grote verzameling van natuurlijke, veganistische, en halal gecertificeerde beauty producten in hun assortiment hebben die wereldwijd verkrijgbaar zijn.

De producten van PHB Ethical Beauty zijn vrij van dierlijke ingrediënten, parabenen, SLS, DEA, THEE, PEG, nano-deeltjes, bismut Oxychloride, Talk, Alcohol (ethanol, ethyl alcohol, alcohol denat.), kunstmatige parfums , petrochemie, Methylisothiazolinone, ftalaten, kleurstoffen, siliconen, minerale oliën, Formaldehyde, propyleenglycol, palmolie en genetisch gemodificeerde ingrediënten.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit merk? Bezoek dan snel de webshop van https://www.bio-amable.nl/

TOT SLOT

Zoals je al kunt zien staat deze blog niet boordevol natuurlijke make-up merken die halal gecertificeerd zijn ik heb er maar twee goede kunnen vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel natuurlijke make-up merken die alleen maar werken met natuurlijke en biologische ingrediënten, en die dierproefvrij zijn. Maar omdat ze wel ingrediënten gebruiken van dierlijke oorsprong zoals bijvoorbeeld: bijenwas, propolis, honing, zijdepoeder, wolwas, alsook karmijn kunnen ze niet halal gecertificeerd worden.

Dr.Hauschka heeft prachtige make-up dus het zou geweldig zijn als dit merk ooit ook nog een halal certificering krijgt. Het kan trouwens ook zo maar zijn dat ik een goed natuurlijk merk vergeet die wel in het rijtje thuis hoort met halal gecertificeerde make-up, geef het dan gerust aan mij door hieronder in een berichtje. Ik ben benieuwd waar jij op let als je natuurlijke make-up aanschaft en of je het ook belangrijk vindt dat de make-up die je gebruikt halal is?

Bron: Google

Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.