humble brush
alles Other

Humble brush milieuvriendelijke tandenborstel

Wist je dat er jaarlijks meer dan twee miljard plastic tandenborstels op de vuilstort terecht komen? Dat zijn er verschrikkelijk veel! Dat kan anders dachten ze bij Humble Brush. Humble Brush? Ik had er zelf nog nooit van gehoord, tot een maand geleden toen ik in de biologische winkel boodschappen deed. Waar ik vanuit mijn ooghoek tussen alle natuurcosmetica een hippe verpakking van een tandenborstel met de naam Humble Brush zag staan. Naast de naam van dit product,  trok ook de verpakking meteen mijn aandacht. Die staat namelijk vol met redenen waarom je dit product gelijk zou moeten kopen ( nee geen vervelende marketing maar goede eerlijke redenen). Ik besloot om de Humble Brush mee naar huis te nemen en om hem uit te testen. Zodat ik mijn ervaringen met jullie kan delen en er hopelijk jaarlijks wat minder plastic exemplaren op de stort verdwijnen mede dankzij ons.

Meer over de Humble Brush 

Toen ik thuis kwam heb ik eerst eens nader onderzoek gedaan naar het merk Humble Brush en hun missie. Op de verpakking ( die trouwens 100 % recyclebaar is ) kun je terug vinden dat het handvat van de tandenborstel handgemaakt is van 100 % biologische afbreekbare bamboe. Bamboe is het snelst groeiende materiaal op aarde en er zijn geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig tijdens het kweken. Milieu vriendelijk dus!

Ook is de tandenborstel ‘panda friendly’ , dat houdt in dat de makers een andere bamboesoort gebruiken dan panda’s lekker vinden. Zodat we niet al het voedsel van de panda’s stelen. De zachte haren van de tandenborstel zijn gemaakt van nylon zonder BPA. Dat is niet afbreekbaar, maar wel gemakkelijk composteerbaar. Humble Brush heeft gekozen voor nylon, omdat er geen plantaardige vervanger is met een levensduur van minimaal drie maanden. Naast al deze pluspunten steun je terwijl je je tanden poetst ook nog eens een goed doel.

Voor elke Humble Brush die word verkocht, doneren ze hetzelfde aan mensen die dringend hulp nodig hebben, like! De tandenborstel ligt lekkerder in de hand dan de variant van plastic vind ik persoonlijk. Zelf ben ik meer gewend aan een wat hardere tandenborstel , dus dat de haren vrij zacht zijn is eerst even wennen. Maar na een tijdje merk je daar niets meer van. Conclusie :  Als echt ‘groen’ meisje mag deze tandenborstel niet meer ontbreken in je verzorgingskit! Op naar de winkel dus;)

“WE SHALL NEVER KNOW ALL THE GOOD THAT A SIMPLE SMILE CAN DO” MOTHER TERESA

humble brush

Wil je meer weten over de Humble Brush of ben je benieuwd naar de verkooppunten kijk dan op http://www.humblebrush.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.