lipscrub
alles DIY

Lipscrub tegen droge lippen

Heb jij last van droge lippen? Dan is deze lipscrub de oplossing!

Droge/ gesprongen lippen daar heeft iedereen wel eens last van. In de winterperiode zul je er meer last van hebben dan in de zomerperiode. Maar zoals jullie vast wel gemerkt hebben was het weer de laatste weken nogal wisselend. Daarom heb ik vandaag voor jullie een recept om zelf een lipscrub te maken op basis van natuurlijke ingrediënten die hoogstwaarschijnlijk gewoon in je keukenkastje staan 🙂 Deze lipscrub zorgt ervoor dat vervelende droge velletjes verwijderd worden , waardoor je lipgloss/ lippenstift net even een tikkeltje mooier zit.

Dit heb je nodig voor 1 portie 

  • 2 theelepels suiker ( ik heb rietsuiker gebruikt maar je kunt ook gewone kristal suiker gebruiken )
  • 2 theelepels (biologische) olijfolie
  • 1/2 theelepel (biologische) cacao
  • 1/2 theelepel koffiedik
  • 2 drupjes (zuivere) etherische pepermunt olie
  • Potje om de scrub in te bewaren ( p.s ik bewaar altijd de test cupjes van Lush die zijn hier erg handig voor )

lipscrub

Zo maak je het 

Neem een schoon schaaltje en voeg daar de suiker en de olijfolie aan toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar. Voeg daarna de cacao , koffiedik en de etherische olie toe en meng het nog een keer goed door elkaar. Schep de lipscrub over in een schoon glazen potje of ander soort cupje waar je het goed in bewaren kunt. Voilà de lipscrub is nu klaar om te gebruiken! ( p.s je kunt het potje maximaal 2 weekjes bewaren in de koelkast )

Zo gebruik je het

Ga boven de wasbak staan en breng met je vingertop de scrub aan op je lippen en maak roterende bewegingen. De kleine korreltjes in de suiker zorgen ervoor dat de dode huidcellen op een zachte manier verwijderd worden. En de roterende bewegingen zorgen ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt waardoor je lippen weer mooi van kleur worden. Verzorg je lippen naderhand met een natuurlijke verzorgende lippenbalsem.

lipscrub

P.s Heb je geen tijd om zelf lipscrub te maken? Lush heeft ook een fantastische lipscrub ( bijna 100 % natuurlijk ) in hun assortiment die smaakt naar popcorn https://www.lush.nl/shop/product/product&product_id=1506

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.