urtekram
alles,  Reviews,  SKINCARE

URTEKRAM NORDIC BIRCH REINIGING & TONIC REVIEW

Zoals jullie misschien wel in mijn vorige blog hebben gelezen is het reinigen van je gezicht een belangrijke stap tijdens de huidverzorging. Ik heb dan ook al jaren een vaste natuurlijke reinigingsmelk en skin tonic. Maar ik sta er altijd voor open om nieuwe natuurlijke producten uit te proberen. Dus ik was ook super blij toen ik een pakket van Urtekram ontving met daarin een reinigingslotion en een daarbijbehorende skin tonic. Ik zag op hun website dat ze ook nog een dagcrème in deze serie hebben, dus wie weet als deze producten mij goed bevallen wil ik die ook nog wel eens uitproberen. Lees je mee over mijn ervaringen met deze producten?

WAT BELOOFT URTEKRAM?

De Nordic Birch Cleansing Lotion van Urtekram zorgt voor een gezond evenwicht van de huid en verwijdert onzuiverheden. De ingrediënten amandel, teunisbloemolie en jojoba olie hydrateren de huid en berkenblad extract heeft een versterkende werking op de huid.

De Nordic Birch Skin Tonic geeft je huid een kleine oppepper en verwend en verstevigt je huid met voedende ingrediënten zoals berkensuiker en aloë vera.

MIJN ERVARING 

De verpakking en de geur:

Zowel de Cleansing Lotion als de Skin Tonic zitten beide in een mooie simpele ( roze jeej) verpakking. Zoals je op de foto kunt zien zijn het beide pompjes. Dat was voor mij eigenlijk al het eerste obstakel. Mijn voorkeur gaat uit naar een tube omdat je dat beter kunt doseren waardoor je ook minder knoeit en dus minder verspilt. Dan komen we bij de geur van het product, ik moet eerlijk toegeven dat dat ook niet helemaal mijn ding is en dat komt denk ik omdat ik meer van frissere geuren hou. Maar misschien vind jij het wel heerlijk ruiken…

De werking van de producten:

Ik gebruik de reiniging en tonic nu sinds twee weken elke avond na een hele dag make-up te hebben gedragen. En ik moet zeggen dat de reiniging en tonic goed hun werk doen mijn huid is super schoon en heerlijk fris na het gebruik. Als eerste stap doe ik de reinigingslotion op een watje en maak daar mijn gezicht mee schoon ( ik gebruik voor mijn ogen een andere reinigingsmelk want mijn ogen raakten nogal geïrriteerd van deze reinigingslotion). Daarna doe ik de skin tonic op een watje en haal zo de laatste restjes van mijn make-up er af en geef mijn huid nog een verfrissende oppepper ( en de lotion werkt inderdaad lekker verfrissend!).

Ik kan helaas niet zeggen dat mijn onzuiverheden erdoor verdwijnen zoals Urtekram beschrijft op de verpakking van de reiningslotion , helaas zitten die er nog steeds. Maar ik denk ook dat dat een kwestie van tijd is. Misschien moet ik de producten veel langer gebruiken voordat je daar verschil van kunt zien. En bovendien komen onzuiverheden natuurlijk ook door bepaalde omstandigheden zoals hormonen, lifestyle , en je voeding. Dus ik geloof ook niet dat een reiniging je onzuiverheden volledig kan laten verdwijnen. Het kan er misschien wel aan bijdragen om het te verminderen. En daardoor zal ik de reiniging denk ik voor een veel langere tijd moeten gebruiken zoals ik al zei.

AANRADER OF NIET?

Mijn conclusie is dat het goede producten zijn die bestaan uit natuurlijke ingrediënten maar voor mij wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Dus ik zal dit product niet snel zelf weer kopen. Maar wellicht vind jij het juist wel fantastische producten? Laat een reactie hieronder achter, ik ben namelijk benieuwd of jullie al ervaring met deze producten hebben?

Ingrediënten Nordic Birch Cleansing Milk:
Aqua, glycerin**, oenothera biennis oil*, prunus amygdalus dulcis oil*, aloe barbadensis leaf extract*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, zea mays starch*, glyceryl caprylate, betula alba leaf extract*, xanthan gum, simmondsia chinensis seed oil*, lysolecithin, parfum, citral, citronellol, linalool, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene.

Ingrediënten Nordic Birch Skin Tonic :
Aqua, alcohol**, glycerin**, aloe barbadensis leaf extract*, betula alba leaf extract*, xylitol, citric acid, perfum, sodium cocoyl glutamate, citral, linalool.

* = ingredient from Organic Farming
** = made using organic ingredients

Keurmerken: ECOCERT, VEGAN, DIERPROEFVRIJ

Land van productie:  Denemarken

Inhoud: 245 ML

Prijs Reinigingsmelk: € 9,49

Prijs Skin Tonic: € 5,85

Verkrijgbaar: In reform en natuurwinkels ( in Leeuwarden o.a bij de Bio bij Jansen )

Online verkrijgbaar: verscheidene webshops

Wil je meer weten over het fantastische merk Urtekram? Bezoek dan ook eens hun website: https://www.urtekram.com

Dit artikel is gesponsord.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.