• Being natural is not a statement, it is the closest I can get to being myself •

POPCORN TAART/ PARTYCAKE RECEPT

POPCORN TAART/ PARTYCAKE RECEPT

Weet je nog die popcorn taart die ik laatst deelde op Instagram?

Als je mij volgt op Instagram , heb je hem vast wel voorbij zien komen; de popcorn taart. Die ik gebakken had ter ere van mijn 2 jarige bestaan. Niet bepaald een gezond recept maar wel heel erg lekker, en dat moet kunnen voor een keertje toch;).

Ik besloot om een poll te houden op Instagram om te kijken of jullie ook belangstelling hadden voor het recept. En het antwoord daarop was massaal jaaaa.

Belofte maakt schuld, dus ik ben speciaal voor jullie gister nog een keer de keuken in gedoken om deze taart te maken. En vond het stiekem totaal niet erg om deze taart op te eten hoor… Dit recept voor de popcorn cake is trouwens van Yvette van Boven en zag ik een keer voorbij komen in haar kookprogramma. De popcorn taart is een succes voor alle popcorn lovers, en ook erg leuk om met en voor kinderen te maken. Veel popcorn plezier ! Als je de taart ook gaat maken laat je me dan even weten hoe lekker die was?

Je hebt nodig

  • 5 eiwitten
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram + 75 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram gepofte natural popcorn

Ingrediënten voor de garnering

  • 180 gram witte chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 2 handenvol popcorn ( natural of zoete )

popcorn taart

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten bijna stijf, voeg vervolgens het zout, het citroensap en de bakpoeder toe en klop door tot het weer bijna stijf is. Voeg dan al kloppend 150 gram suiker in kleine scheuten toe.

Maal de popcorn zo fijn mogelijk in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef boven het geklopte eiwit. Gooi het gruis weg.

Zeef de bloem met de rest van de suiker en de vanillesuiker boven de kom en schep alles met een spatel door elkaar. Wees heel voorzichtig, het eiwit moet namelijk luchtig blijven. Dus gebruik een spatel en GEEN GARDE. Anders kun je weer overnieuw;)

Giet alles in een licht ingevette bakvorm ( angelfood-bakvorm) van c.a 22 cm doorsnede. Deze bakvorm lijkt op een gladde tulbandvorm, het gat in het midden zorgt voor een egale verwarming van de taart.  P.s het kan ook in een gewone tulband vorm. Je kunt deze o.a bestellen op www.bol.com

Bak de cake ongeveer in 35 minuten gaar of tot de cake goudbruin is.  ( p.s open de oven niet tijdens het bakken ). Test of een satéprikker er na insteken er droog uitkomt en haal de cake uit de oven. Laat hem 10 minuten op een rooster afkoelen. Keer hem dan boven een rooster of bord en laat hem rustig uit de vorm glijden. ( lukt dit niet dan kun je de cake heel voorzichtig los wrikken met een onscherp mes).

Laat de chocolade en de slagroom au-bain-marie smelten. Leg de cake op een bord of schaal ( waar je de cake op serveren wilt ). Giet vervolgens de witte chocoladeganache over de tulband. Plak de popcorn overal goed op. Ik heb trouwens voor zoete popcorn gekozen , maar je kan ook voor natural popcorn kiezen. Dien vervolgens de cake op.

Wil je toch liever een gezonde cake bakken? Dan is dit recept wellicht wel wat voor jou http://basedonnature.nl/rozenwater-cake-de-perfecte-combinatie/

Bron: VPRO , Koken met van Boven

Dit artikel is niet gesponsord.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *