Schmidt's
alles,  Reviews,  SKIN

SCHMIDT’S NATURAL DEODORANT REVIEW

De afgelopen vier jaar heb ik erg mijn best gedaan om alle reguliere verzorgingsproducten die ik gebruik te vervangen door natuurlijke alternatieven. Maar wat is het toch een opgave om een goed werkende natuurlijke deodorant te vinden!

Ik heb al heel wat natuurlijke deo’s uitgeprobeerd zoals die van Lavera, Weleda , The Ohm Collection en ga zo maar door. Maar niets werkt bij mij echt effectief tegen onaangename zweet geurtjes. Een tijdje terug zag ik bij mijn moeder een potje deodorant in de badkamer staan van het merk Schmidt’s, wat erg lekker rook. Ze vertelde mij dat Schmidt’s een natuurlijk product is. Dus besloot ik om op onderzoek uit te gaan, en het is inderdaad een 100% natuurlijk product. Ik bestelde de deodorant stick in dezelfde geur namelijk BERGAMOT+LIME ( het potje was helaas niet leverbaar ). De afgelopen weken heb ik de deodorant goed kunnen testen. En ik deel dan vandaag ook graag mijn mening met je ..

Meer over Schmidt’s

Schmidt’s is een Amerikaans merk opgericht in 2010 door Jaime Schmidt. De deodorant is ontstaan vanuit een passie voor het vinden van de beste natuurlijke deodorant. Jaime gebruikte natuurlijke verzorgingsproducten, maar een echt goede natuurlijke deodorant kon ze niet vinden. En zo ontstond uiteindelijk de deodorant lijn van Jaime. Jaime wil de manier waarop mensen over deodorant denken veranderen. Schmidt’s Deodorant legt de lat voor deodorant daarom hoog: een luxe gevoel, een gezondheidsbewuste formulering, boeiende geuren en een ervaring die zeer lang meegaat! Schmidt’s deodorant is 100% natuulijk, vegan en dierproefvrij (Leaping Bunny) gecertificeerd.

Wat belooft Schmidt’s?

Schmidt’s Deodorant Bergamot & Lime heeft een frisse citrusgeur en is een waar genot om te dragen, met essentiële oliën die extra ontsmetten en huidhelende eigenschappen.

  • Een veilige deodorant die zeer lang werkzaam is
  • Voor een lang , fris resultaat
  • Wordt snel opgenomen, geen plakkerig gevoel
Mijn ervaring 

Schmidt’s en ik hadden een slechte start. De eerste deodorant stick die ik binnen kreeg was namelijk stuk. Het stukje om de deodorant mee naar boven te kunnen schuiven werkte namelijk niet goed. Ik had de deodorant bij de Douglas besteld en kom hem gelukkig weer terug brengen. De volgende dag had ik gelukkig al een nieuwe in huis! Ik merkte ook bij de tweede deodorant dat het omhoog draaien van de stick soms nogal stroef gaat. En dat na het gebruik er telkens wat deodorant blijft kleven aan de zijkant van de stick. Dat is best irritant want zo wordt de deodorant van de buitenkant snel goor. De volgende keer ga ik dus toch maar deze deodorant uit een potje bestellen.

De deodorant neemt snel op als je het aanbrengt maar korrelt wel bij het aanbrengen. Dat vind ik niet erg ik smeer het dan nog wat met mijn vingers uit, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dit wel vervelend vinden. De stick werkt voor mij prima in normale situaties waarbij je niet extreem zweet. De geur is echt hemels want hij ruikt lekker fris naar citrus wat ik heel fijn vind bij een deodorant. Ik zou deze stick zelf persoonlijk niet nog een keer bestellen omdat ik de nadelen niet vind opwegen tegen de voordelen. Ik ga trouwens nog wel een keer dezelfde versie uit het potje proberen zodra deze weer leverbaar is. Wellicht bevalt me dat iets beter. Kennen jullie het merk Schmidt’s al?

Ingrediënten 

Maranta Arundinacea (Arrowroot) Powder, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Sodium Bicarbonate (Baking Soda), Triglyceride (Fractionated Coconut Oil), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Bergamia (Bergamot) Essential Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Essential Oil, Tocopherol (Vitamin E).

Keurmerken : Vegan & dierproefvrij

Land van productie : Noord-Amerika

Inhoud : 75 gram

Prijs : € 12,95

Verkrijgbaar : Voor zover ik weet is dit merk nog niet in Nederland verkrijgbaar in de winkels.

Online verkrijgbaar : o.a op www.degroenedrogist.nl / www.douglas.nl

Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.