terugblik
alles,  Personal

TERUGBLIK 2017 & VOORUITBLIK 2018

Vandaag even geen blog over de onderwerpen waar ik normaal gesproken over schrijf, al hoewel die natuurlijk ook heel belangrijk zijn. Want mijn grote doel is iedereen bewust te maken en misschien zelfs wel over te laten stappen op ‘groene’ en natuurlijke make-up en verzorgingsproducten. Maar dit wordt een terugblik op het jaar 2017. Hebben jullie ook het idee dat wanneer je ouder wordt het jaar voorbij vliegt in een oogwenk ( of klink ik nu heel oud haha ) ? Een paar keer knipperen met je ogen en 365 dagen zijn alweer voorbij… Terwijl ik dit schrijf is de laatste dag van december alweer in zicht. Een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Dankbaar

Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk een heel gelukkig jaar. Het was het jaar dat mijn beste vriendin Alyson voor het eerst moeder werd van een prachtig klein mannetje. De eerste vriendin in mijn vriendenkring die een kindje kreeg, dat voelde dus extra speciaal. Het is heel mooi om te zien hoe ze zich ontpopt heeft tot een echte moeder. Ik ben dan ook mega trots dat ze het zo goed doen samen.

Angsten overwinnen

Daarnaast was 2017 ook een jaar waarin ik mijn eigen angsten een beetje overwonnen heb. Ik had mezelf een lichte vliegangst aangepraat en had dan ook sinds 2012 al niet meer gevlogen. Omdat mijn broer nu tijdelijk in Nieuw- Zeeland woont en ik samen met mijn beste vriendin Ineke ( die tijdelijk in Australië woont ) graag een reis wou maken, moest ik die vliegangst wel zien te overwinnen. Voor de reis naar Nieuw- Zeeland moest ik 25 uur in het vliegtuig zitten en daar zag ik dus ontzettend tegenop.

Maar I DID IT! Toen ik eenmaal in het vliegtuig zat dacht ik was ik hier al die tijd nou zo bang voor? Niet dat ik denk dat vliegen ooit mijn hobby wordt hoor , maar het was de reis dubbel en dwars waard. Want er gaat niets boven een roadtrip met je beste vriendin in het mooiste land ter wereld. Wat heb ik genoten van de zon, de natuur, de mensen, de vrijheid en vooral van onze vriendschap. Een reis waar ik zoveel nieuwe energie en ideeën opgedaan heb. En waar we samen herinneringen voor het leven hebben gemaakt. Dat kan niemand me ooit meer afnemen! Als je de onderste foto’s ziet snap je denk ik wel waarom…

Daarnaast ben ik enorm dankbaar dat ik dit jaar veel tijd heb kunnen doorbrengen met al mijn geliefden. En dat iedereen in mijn naaste omgeving en ikzelf in een goede gezondheid verkeerd. Ook heb ik dit jaar veel inspirerende mensen ontmoet, die mijn leven een stukje verrijkt hebben. 2017 was voor mij ook een jaar om uit mijn eigen comfortzone te stappen.

Uit mijn comfortzone

Ik heb er namelijk voor gekozen om mijn vaste baan op te zeggen. Ik werkte voor een leuk bedrijf in de beautybranche. En heb hier ruim zeven jaar gewerkt, ik had goede arbeidsomstandigheden, leuke collega’s en zekerheid. Maar het voelde niet meer goed, ik kon er geen voldoening meer uit halen. En dan weet je dat het tijd is voor een nieuwe stap. En daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van gehad. Mijn boodschap voor iedereen is, volg je hart dan komt het altijd goed!

Vooruitblik

Goede voornemens doe ik niet aan omdat ik weet dat ik me daar toch nooit aan kan houden. Wel schrijf ik altijd nieuwe doelen op voor het nieuwe jaar. Ik schrijf mijn doelen in een mooi notitie boekje op zodat ik ook gemotiveerd ben om deze te halen. Het is een grote droom van mij om uiteindelijk ook een webshop te koppelen aan deze blog. Ik weet dat er al veel webshops zijn op het gebied van natuurcosmetica, maar hoe leuk zou het zijn dat wanneer je mijn blog leest je ook gelijk alle cosmetica producten kunt bestellen!? Het is nu nog maar een droom, maar ik ga er hard voor werken om deze droom uiteindelijk werkelijkheid te laten worden.

Ik ben benieuwd waar jullie dankbaar voor waren het afgelopen jaar? En waar kijken jullie naar uit in het nieuwe jaar? Laat het gerust hieronder achter in een comment.

Ik wens jullie een hele goede jaarwisseling en hoop jullie weer te mogen verwelkomen op mijn blog in 2018!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.