wereldkaart
alles Personal

Wereldkaart op canvas review

Mijn blog is ontstaan uit een passie voor natuurlijke en duurzame cosmetica. In mijn vrije tijd ben ik hier dus ook het liefst mee bezig. Producten testen, mooie foto’s maken , en hopelijk leerzame reviews schrijven voor jullie. Maar wat misschien wel leuk is om te weten is dat ik de inspiratie voor mijn blog o.a uit de natuur haal. Vooral wanneer ik op reis ben en tot rust kom en nieuwe dingen ontdek, maakt mijn creatieve brein overuren. En of die reis nou naar Terschelling of naar Nieuw Zeeland aan de andere kant van de wereld is, dat maakt niets uit. Elk land en elk werelddeel is uniek en heeft zoveel moois te bieden. 

Helaas kun je niet elk moment van het jaar op reis zijn want er moet ook gewerkt worden, maar je mag natuurlijk wel heerlijk wegdromen over je volgende reis. Daarom past de nieuwe trend op het gebied van interieur ( de wereldkaart ) helemaal bij mij. Vandaag vertel ik je dan ook alles over de prachtige wereldkaart op canvas die ik onlangs ontving van www.wereldkaarten.nl, lees je mee? 

Hangt er bij jou al een wereldkaart aan de muur?

Je hebt het vast voorbij zien komen de laatste tijd, want een wereldkaart aan de wand is ontzettend hip. Onlangs heb ik er nog 1 cadeau gedaan aan mijn broer. Dat was een wereldkaart om te krassen, zo kan je zien in welke landen je bent geweest, en naar welke je nog kunt gaan. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten, en voor elke inrichting is wel een bijpassende kaart te vinden. 

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas doek( zoals ik) hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is juist industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je net zoals mij ook kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Mijn ervaring met wereldkaarten.nl 

Onlangs mocht ik dus een wereldkaart uitzoeken bij de webshop www.wereldkaarten.nl. En dat was nog best een opgave, want deze webshop heeft maar liefst keuze uit wel 90 unieke designs! Ik was heel erg aan het twijfelen tussen een klassieke kaart ( met daarop de ligging van de landen goed aangegeven), of juist een trendy eye-catchter waarop de ligging van de landen minder duidelijk is. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de geometrisch zwart-goud wereldkaart( €119,95- ) omdat dit naar mijn mening het beste in mijn interieur past. Op deze wereldkaart zie je de contouren van alle continenten met zwart en goud. De landen en werelddelen zijn dus niet specifiek te zien op de foto print, maar de zwarte en gouden kleuren geven de wereldkaart een hele luxe uitstraling. Een mooi groot formaat wat lekker opvalt! Deze wereldkaart sluit perfect aan bij mijn interieur ( denk aan klassiek, goud, velvet, en oosterse details).

Ik heb gekozen om deze wereldkaart te laten drukken op een canvasdoek van 120 bij 80. Een foto op canvas is een foto op schildersdoek. De foto wordt geprint op het doek en gespannen op een houten frame dat gemaakt is van spielatten. Door het doek te spannen ontstaat een soort fotoschilderij. De foto loopt door op de 2 centimeter dikke zijkanten.

Nadat ik mijn keuze had gemaakt, kreeg ik van de webshop een mailtje dat de bestelling afgerond was en dat ik mijn bestelling binnen vijf werkdagen thuis kon verwachten. Binnen drie werkdagen had ik mijn bestelling al binnen. Een groot pak met karton en bubbeltjesplastic voor de bescherming van het product. Super fijn dat het product zo snel en netjes thuis geleverd wordt! En wat is de poster mooi, hij past perfect in het interieur. Dus we hebben hem een mooi plekje gegeven in de eetkamer. Zo kan ik lekker wegdromen over mijn volgende bestemming. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Ga dan snel naar www.wereldkaarten.nl en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

Ps. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wereldkaart op tuinposter. Zo reis je de hele wereld over, gewoon vanuit je tuin. Wil jij dit jaar budgetproof genieten van de mooiste plekjes op deze aarde? Dat kan, met een wereldkaart voor in de tuin van https://www.tuinposteropmaat.nl Hier bestel je al een tuinposter vanaf € 9,95.

Zie hier mijn reisfoto’s van 2017 http://basedonnature.nl/terugblik-2017-vooruitblik-2018/

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.