Yoni
alles Give-aways Other

Yoni, what’s between your legs? Winactie

Twee jaar geleden heb ik mijn blog opgericht om zo meer mensen kennis te laten maken met ‘groene’ en natuurlijke verzorgingsproducten. Maar onder verzorgingsproducten vallen natuurlijke ook de producten voor je intieme verzorging. En daarmee bedoel ik o.a tampons en maandverband. Wat wij als vrouw zijnde natuurlijk maandelijks gebruiken, en wat zeker niet vergeten mag worden.

Ik heb over dit onderwerp al eens eerder een post geschreven ( http://basedonnature.nl/gebruik-jij-al-gifvrije-tampons/ ), waarin ik precies uitleg waarom het beter is om maandverband en tampons te gebruiken zonder allerlei chemische toevoegingen. Ben je nieuwsgierig waarom? Lees dan vooral mijn vorige post even terug! Daarin heb ik het ook over het Nederlandse tampon/maandverband merk Yoni. Ik vertel jullie vandaag graag iets meer over Yoni. En jullie maken deze maand ook nog kans op een set tampons van dit fantastische merk! Wat je daarvoor moet doen? Scroll even verder…

Meer over Yoni Care

Yoni is een nederlands merk, opgericht door Mariah en Wendelien. In 2011 adviseerde een specialist Mariah om biologisch katoenen tampons en maandverband te gaan gebruiken. Voor haar was dit de eerste keer dat ze stilstond bij het gebruik van tampons en maandverband. Samen met vriendin Wendelien ging ze op onderzoek uit. Beiden schrokken enorm toen ze ontdekten dat veel tampons of maandverband van synthetische stoffen gemaakt worden. En plastic en parfum kunnen bevatten. Bovendien kwamen ze tot de ontdekking dat er geen specifieke regels zijn over de ingrediënten die vermeld moeten worden op de doosjes van deze producten. Vreemd, aangezien jouw vagina het meest absorberende deel van het lichaam is. Daarom besloten ze om in 2014 zelf maandverband en tampons te produceren onder de naam Yoni.

Yoni

De tampons, maandverband en inlegkruisjes bieden hetzelfde comfort als andere producten. Maar worden uitsluitend van 100% gecertificeerd biologisch katoen gemaakt. Dit doen ze voor jou, voor de boeren en om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Alle producten zijn gecertificeerd door de SOIL Association*, wat betekent dat het katoen bij biologische boeren vandaan komt. Dit betekent ook dat deze duurzame keten voldoet aan sociale criteria, inclusief een veilige werkomgeving en eerlijk loon. De losse verpakkingen en achterkant van het maandverband en inlegkruisjes zijn gemaakt van bioplastic. Het ademt meer dan regulier plastic en het is biologisch afbreekbaar. Beter voor het milieu, en fijn voor jezelf. Bij Yoni vermelden ze altijd de ingrediënten op de verpakking zodat jij een bewuste keuze kunt maken.

Mijn ervaring

Ik gebruik nu al weer een paar jaar de tampons van het merk Yoni, en ben hier erg tevreden over. Het is een veilige gedachte dat de producten die je inbrengt geen schade aan kunnen richten, nu niet en ook niet op langer termijn. Daarnaast heb ik sinds ik Yoni gebruik nooit meer last van irritaties. Je zult dus wel begrijpen dat ik nooit meer terug ga naar de reguliere producten. En ik hoop dat ik jou ook geïnspireerd heb om over te gaan op tampons zonder chemische toevoegingen. Tegenwoordig is Yoni gelukkig ook verkrijgbaar bij de grotere ketens zoals Etos, Albert Heijn en Marqt. De medium tampons kostten €4.09.  Iets duurder dan je misschien gewend bent maar daar tegenover staat wel dat je 100 % zeker weet dat de producten veilig zijn om te gebruiken. En dat is het geld wat mij betreft dan meer dan waard.

Kans maken?

Zoals je misschien al hebben gezien is Based on Nature jarig en dat vier ik met jullie deze maand. Je kunt een gave beautybox winnen t.w.v €250,- met daarin ook deze medium set tampons van Yoni.

  1. Ga naar mijn vorige blogpost voor de instructies en spelregels http://basedonnature.nl/based-on-nature-2jaar-winactie/
  2. Laat daar een reactie achter ( zie instructies vorige post )
  3. Volg mij ook op https://www.instagram.com/basedonnature/
  4. Volg mij ook op https://www.facebook.com/basedonnature/
  5. Ten slot, ben je fan van Yoni vergeet dan niet ook hun social media kanalen te liken
  6. Succes!

Voor meer informatie: https://www.yoni.care/nl/

DEZE ACTIE IS GESLOTEN.

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.