decembermaand
alles SKIN SKINCARE Skincare tips

Decembermaand zo hou je je huid in balans

Het kan niet aan je neus voorbij gegaan zijn, de decembermaand is weer volop in gang. Persoonlijk vind ik het één van de gezelligste maanden van het jaar. Want waar het buiten donker is, is het binnen behaaglijk en gezellig.

Maar tegelijkertijd is december natuurlijk ook een hele hectische maand. Een maand waarin de meesten van ons druk zijn met allerlei zaken zoals : het kopen van cadeau’s, de perfecte feest-outfit scoren, het bedenken van het kerstmenu, boodschappen doen , kerstborrels, etc. En natuurlijk moet er tussendoor ook nog gewoon gewerkt worden. De combinatie van al deze samen dingen levert voor veel mensen dan ook behoorlijk wat stress op. Tel daar nog eens al het ongezonde snoepgoed bij op en het resultaat is een erg gestreste en vermoeide huid! En omdat te kunnen voorkomen heb ik vandaag zes fantastische en makkelijke uitvoerbare tips voor jullie op een rijtje gezet, die voor mij persoonlijk altijd erg goed werken.

1. Hydrateer

Oké , ik geef het eerlijk toe in de zomer vind ik het ook makkelijker om mijn vocht op peil te houden. Maar voor een mooie huid is het echt essentieel dat je 2 liter vocht per dag binnen krijgt ( en nee dan heb ik het niet over die heerlijke warme chocolademelk of die pot thee ;). Wanneer je voldoende vocht binnen krijgt wordt je huid gladder, elastischer en ook kan de huid beter ontgiften. Zelf heb ik een trucje om voldoende water te drinken tijdens de decembermaand. Ik zet standaard een literkan neer die ik twee keer per dag vul met gefilterd kraanwater. Het water geef ik een smaakje door er bijv. bevroren cranberry’s, blauwe bessen , of schijfjes sinaasappels aan toe te voegen. Dit maakt het lekkerder en makkelijker om aan de 2 liter vocht per dag te komen. Wedden dat het jou zo ook gaat lukken!?

2. Slaap

De meesten van ons weten wel dat voldoende slaap erg belangrijk is voor ons lichaam, maar tijdens de drukke decembermaand wordt er nog wel eens een uurtje over geslagen. Probeer tussen de feestdagen door dit te voorkomen. Zorg voor een vast ritme, ga niet te laat op bed en sta niet te laat op. Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam regenereert, breekt afvalstoffen af en repareert cellen, ook dus die van je huid. Niet voor niets wordt het daarom ook wel een schoonheidsslaap genoemd.

3. Beweeg

Laten we het allemaal maar eerlijk toegeven, wanneer het erg koud en donker is buiten nodigt het niet bepaald uit om een rondje te gaan hardlopen. En al helemaal niet om jezelf naar de sportschool te slepen door zulk weer. Maar probeer om door die zure appel heen te bijten, je huid zal je dankbaar zijn! Sportieve activiteiten ( vooral in de buitenlucht) zorgen ervoor dat de huid goed doorbloed wordt en strak blijft. En bovendien kan het ook geen kwaad tegen de extra pondjes die er ongemerkt aankomen tijdens de decembermaand 😉

4. Eet gezond

Velen van ons weten wel dat de traditionele sinterklaas/ kerst lekkernijen niet gezond zijn. Deze lekkernijen zitten bomvol suiker. Suiker heeft veel schadelijke effecten op ons lichaam en geen goede invloed op de conditie van ons huid. Maar je moet erg stevig in je schoenen willen staan om al dit lekkers totaal aan je neus voorbij te laten gaan. En eigenlijk is dat niet eens nodig.

Probeer alleen van dit snoepgoed te genieten op de feestdag zelf. Tussen de feestdagen door kun je er dan voor kiezen om weer lekker gezond te gaan eten. Ben je je wel te buiten gegaan aan al het lekkers? Las dan een balansdag in. Een balansdag houdt in dat je minder eet, en je je lichaam de kans geeft om de grote hoeveelheid eten te verwerken. Je doel is om op de balansdag minder calorieën binnen te krijgen, zodat je de dag ervoor een beetje compenseert. En probeer daarna weer de gezonde draad op te pakken!

5. Natural cosmetics only 

De wintermaanden vergen ontzettend veel van je huid! Je huid moet zich constant aanpassen aan grote temperatuursverschillen ( buiten is het koud, maar binnen staat de thermostaat lekker te gloeien). Dat zorgt vaak voor droge lippen en een droge huid. Daarom is het tijdens deze maand extra belangrijk om goed te smeren. Zorg ervoor dat je kiest voor een natuurlijk cosmetica merk en het liefst ook zonder toegevoegde parfum. Parfum irriteert en droogt de huid namelijk nog meer uit. Een natuurlijk cosmetica merk kan je herkennen aan verschillende keurmerken, voor meer informatie daarover verwijs ik je graag door naar een ouder blog bericht van mij ( http://basedonnature.nl/keurmerken/ )

En vergeet zeker niet om je huid deze maand een extra oppeppertje te geven. Maak een zelf een lekkere scrub en neem een natuurlijk maskertje voor een extra mooie glow tijdens de feestdagen…

6. Enjoy!

En last but not least , geniet! Zoals ik hierboven al aangaf zijn er erg veel mensen die zich tijdens de decembermaand gestrest en uitgeblust voelen. Stress heeft veel negatieven effecten op ons lichaam, wanneer iemand gestrest is zie je dit vaak gelijk terug in de vorm van een vermoeide huid. Het beste is natuurlijk om stress te voorkomen, maar dat is niet erg realistisch. Voel je dus wel stress opkomen? Trek jezelf dan even terug, en doe iets voor jezelf. Dit kan natuurlijk van alles zijn ; neem een lekker warm bad, ga een lekkere wandeling maken in de natuur, mediteer of trakteer jezelf op een avondje netflixen! En probeer te genieten van de kleine & grote momenten deze maand. Want voor je het weet is het weer voorbij, en moeten we weer een heel jaar wachten;).

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben, binnenkort volgen er meer leuke blogposts over de decembermaand lezen jullie dan weer mee?

decembermaand

Bron foto : google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.