eucalyptus
alles DIY Other

Eucalyptus steam shower diy

Als je een beetje van bloemen en planten houdt zal het je niet ontgaan zijn dat de eucalyptus plant tegenwoordig een graag geziene gast is in de hipste interieurs. Je kunt er hele mooie kransen van maken. Of je kunt eucalyptus gebruiken voor een gezellig geheel op tafel ( eventueel gemengd met andere bloemen). Maar wist je dat je dit zilvergroene wonder plantje ook heel goed kunt inzetten voor aromatherapie? 

Zodra jij namelijk een bosje met eucalyptusbladeren aan je douchekop hangt, profiteer je al van alle gezondheidsvoordelen van deze speciale plant. Het blijkt dat de stoom die vrijkomt tijdens het douchen een eucalyptus-aroma vrijgeeft. De aroma zorgt ervoor dat het luchtwegklachten kan verzachten, en helpt virussen en bacteriële infecties tegen te gaan. Zeg maar dag tegen die vervelende verkoudheid en verstopte luchtwegen. Daarnaast hangt er direct een lekker geurtje in je douche en dat zorgt dan ook weer voor een lekker ontspannen gevoel.

Benodigdheden

1 bos verse eucalyptus

1 rolletje touw

Een schaar/eventueel een snoeimes

Waar je deze wonderplant kun kopen? Op veel verschillende plekken! Maar de voor de hand liggende plekken zijn natuurlijk op de markt en bij de bloemist. Hier kun je een paar takken of een hele bos kopen voor slechts een paar euro. Ik was voor een bosje met zeven takken ongeveer 5 a 6 euro kwijt.

Zo maak je het

Ontdoe het onderste gedeelte van de takken van de bladeren en knoop met touw de takken aan elkaar. Ik heb onder het touw nog een elastiekje gebruikt voor de zekerheid zodat het stevig op zijn plaats blijft. Hang vervolgens de bos eucalyptus op de kop en maak deze vast met het touw aan je douchekop. Zodra je gaat douchen zul je de heerlijke aromatische geur direct ruiken. De geur van de takken zal ongeveer na een maand of twee verminderen. Na twee maanden is het tijd om de bos te vervangen voor een nieuwe verse bos eucalyptus.

P.s ga je dan toch voor een verwenmomentje in de douche? Trakteer jezelf dan ook op een homemade bodyscrub https://basedonnature.nl/rozen-body-gezichtscrub-diy/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.