reinigingsmousse
alles Reviews SKINCARE

Reinigingsmousse Weleda review

Onlangs mocht ik een super leuk blogger-event van Weleda bijwonen. Het event was een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Weleda, de fantastische mensen achter Weleda en andere bloggers. Daarnaast was dit voor mij ook een mooie gelegenheid om als Weleda ambassadeur een kijkje achter de schermen te nemen bij dit bijna 100 jaar oude natuurlijke verzorgingsmerk. Het hoofdkantoor van Weleda is gevestigd in Zoetermeer, en is omringt door een tuin vol met prachtige planten en bloemen. En die grote tuin is daar niet voor niets want wist je dat de planten en bloemen uit diezelfde tuin worden gebruikt voor de self-care producten ( geneesmiddelen ) van Weleda? En dat dat allemaal verwerkt wordt onder één dak, hoe mooi is dat! 

Ik heb op deze dag ook geleerd dat de verzorgingsproducten van Weleda niet in Nederland gemaakt worden maar in de andere biodynamische tuinen in o.a  Zwitserland of Duitsland. Ik ben zoveel moois te weten gekomen over dit merk, dus ik ga de komende tijd veel van mijn kennis met jullie delen. Maar vandaag ga ik jullie meer vertellen over de ( nieuwe ) milde reinigingsmousse van Weleda waar ik tijdens dit event kennis mee heb gemaakt. Lees je mee? 

Milde reinigingsmousse

Deze romige reinigingsmousse zorgt voor een uiterst milde maar grondige dieptereiniging van de normale en gemengde huid en houdt daarbij de vochtbalans van de huid op peil. Het verwijdert zowel make-up als overtollig talg en is zeer makkelijk en snel in gebruik. Natuurlijke etherische oliën van citroen, lavendel en sinaasappel geven een aangenaam fris huidgevoel. Je kunt het product  ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen op een vochtige huid, vervolgens masseer je het zachtjes in en spoel je het weer af. De mousse is alleen geschikt voor de gezichtshuid en dus niet voor je ogen.

Mijn ervaring

De verpakking

De mousse zit in een flesje met een pompje, en heeft een inhoud van 150 ml. De kleur van de verpakking is lichtblauw en het product heeft hierdoor een zachte uitstraling. Een mooie verpakking voor een reinigingsproduct. Ook is de verpakking erg handig in gebruik ( dit komt door het pompje) waardoor de mousse ook makkelijk te gebruiken is onder de douche bijvoorbeeld. 

De geur & textuur

Ik moest wel even wennen aan een mousse als reinigingsproduct, normaliter gebruik ik namelijk altijd een reinigingsmelk. De mousse schuimt waardoor het product makkelijk in gebruik is. De textuur is precies goed, niet te dun maar ook niet te dik. Je hebt niet veel van het product nodig ( afhankelijk of je make-up draagt of juist niet natuurlijk). Bij het dragen van make-up zoals foundation gebruik ik ongeveer drie pompjes en dan is mijn gezichtshuid goed schoon. Wanneer ik geen make-up draag heb ik aan 1 pompje genoeg, zuinig in gebruik dus. De geur kan ik het beste omschrijven als fris en een beetje kruidig, een heerlijke geur vind ik persoonlijk. De frisse geur komt omdat de reinigingsmousse natuurlijke etherische oliën bevat zoals citroen, lavendel en sinaasappel. 

reinigingsmousse

De werking

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in eerste instantie een beetje sceptisch was . Ik dacht dat een mousse lang niet zo goed zou reinigen als een reinigingsmelk. Maar niets is minder waar! Ik gebruik het product nu ongeveer drie weken , en ik vind het een super fijn product. Het reinigt mijn huid perfect ( zelfs als ik make-up draag zoals foundation ), en mijn huid voelt na gebruik lekker fris en zacht aan. De werking krijgt van mij dan ook een dikke 10.

Prijs & kwaliteit verhouding

Op het gebied van natuurcosmetica zit Weleda qua prijs altijd mooi in het midden-segment, Weleda is niet het goedkoopste natuurlijke merk maar ook niet de duurste. Daarnaast zit er maar liefst 150 ml in dit product en is het een product wat bij normaal gebruik vrij lang mee gaat ( vooral als je niet veel make-up gebruikt). Daarom vind ik dit product qua prijs en kwaliteit goed in verhouding.

Conclusie

Al met al een heel fijn product. Ik heb maar 1 minpuntje en dat is dat ik het product niet voor mijn ogen kan gebruiken. Ik vind het namelijk erg handig als een product multifunctioneel is zoals bijvoorbeeld een reinigingsmelk. Maar dat is dan ook het enige, voor de rest vind ik dit zoals ik al zei een heerlijk product. En ik ben van plan om het vaker aan te schaffen, en kan het jou ook van harte aanraden. Maar misschien heb je ook al ervaring met deze reinigingsmousse? Je kunt je ervaring met mij delen onder deze post.

Ingrediënten

Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Coco-Glucoside, Fragrance (Parfum)*, Cocoyl Proline, Althaea Officinalis Root Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Disodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral* *from natural essential oils

Lees hier ook alles over de nieuwe roomsprays van Weleda https://basedonnature.nl/roomspray-relax-weleda-review/

Keurmerken: NATRUE,  VEGAN 

Land van productie: Duitsland

Inhoud: 150 ML 

Verkrijgbaar: In reform en natuurwinkels, de Tuinen, G&W winkels, Bio bij Jansen ( alleen in Leeuwarden )

Online verkrijgbaar: www.biggreensmile.nl

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

1 gedachte over “Reinigingsmousse Weleda review”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.