Reinigingsroutine
alles Reviews SKINCARE

Reinigingsroutine met Dr. Hauschka

Schoon, schoner, schoonst

Nog vijf maanden en dan is het zover, dan ga ik trouwen super spannend. Normaal gesproken probeer ik mijn huid al zo goed mogelijk te verzorgen met natuurlijke verzorgingsproducten. Maar nu the BIG DAY inzicht is wil ik mijn huid graag optimaal voorbereiden. En om mijn huid zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden moet ik terug gaan naar de basis. Je kunt zoveel natuurlijke crèmes smeren als je wilt, maar wanneer je je huid niet goed reinigt hebben deze crèmes geen enkele nut. Daarom kwamen deze reinigingsproducten van Dr.Hauschka als geroepen. Een heel leger aan reinigingsproducten kwam mijn kant op. Ik ontving de reinigingsmelk, reinigingscrème, gezichtslotion, en de nieuwe oog make-up remover van Dr.Hauschka. En ik heb deze mooie producten inmiddels allemaal in mijn reinigingsroutine geïntroduceerd. Vandaag vertel ik je alles over deze producten en mijn ervaringen, lees je mee?

Vier producten voor een optimaal resultaat

Volgens Dr.Hauschka kun je voor het beste resultaat al deze producten in je reinigingsroutine gebruiken. Voor het verwijderen van je oogmake-up gebruik je de nieuwe oogmake-up remover. Om overige make-up en vuil te verwijderen van je huid gebruik je de reinigingsmelk. Vervolgens gebruik je voor een bijzonder zuiverende reiniging de reinigingscrème. Deze crème bestaat uit het meel van zoete amandelen en extracten van wondklaver, goudsbloem en andere heilzame planten. Je huid droogt hierdoor niet uit maar wordt juist verzorgd. En als laatste stap sluit je het reinigingsritueel af met de gezichtslotion. De gezichtslotion van Dr.Hauschka is de ideale versterkende basisverzorging. Toverhazelaar en wondklaver bevorderen de stofwisseling van de huid en zorgen voor een frisse en vitale uitstraling. Alle producten uit deze serie zijn uiteraard natuurlijk en bevatten het strengste keurmerk voor natuurcosmetica NATRUE.

Oog make-up remover € 22,95

Oogmake-up remover is een onmisbaar product in jouw dagelijks terugkerende verzorgingsroutine. Je schudt de fles voor gebruik om de tweefasesamenstelling te activeren. Hoogwaardige sesam en zonnebloemoliën behouden de natuurlijke hydrolipidenlaag van je huid en verzorgen de wimpers en wenkbrauwen. Laat geen vettig laagje achter; je huid voelt schoon en zijdezacht. Ideaal voor de gevoelige huid en voor mensen met contactlenzen.

Zo gebruik je het

Het reinigen met de oogmake-up remover is de eerste stap in het driestaps huidverzorgingsconcept van Dr.Hauschka. Als je het product goed geschud hebt, bevochtig je een wattenschijfje en veeg je het voorzichtig over het oog naar buiten. Indien nodig laat je het even intrekken. De combinatie van beide lagen verwijdert op zachte wijze zelfs waterproof mascara terwijl de huid tegelijkertijd optimaal wordt verzorgd.

Mijn ervaring

Ik was heel erg benieuwd naar dit nieuwe product van Dr.Hauschka. Veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet want ik heb nog nooit eerder een oog- make-up remover gebruikt. Ik gebruik namelijk het liefst reinigingsmelk om mijn ogen schoon mee te maken.

Maar deze oog make-up remover leek mij een erg prettig product met name om de samenstelling, en omdat het flesje er zo mooi uitziet. Ik heb de oog make-up remover nu een paar weken gebruikt en ik kan zeggen dat het een prettig product is. Maar ik heb helaas wel een minpuntje ontdekt. Met deze oog make-up remover krijg ik niet in 1 keer alle oog make-up eraf. Dit lukt wel als ik alleen mascara draag, maar wanneer ik eyeliner draag moet ik erg hard boenen om alles er af te krijgen. Zelfs als ik de remover even heb laten intrekken. Uiteindelijk raken mijn ogen hier geïrriteerd door. En dat vind ik persoonlijk niet een prettig gevoel, ook prikte de lotion soms een beetje.

Daarom reinig ik mijn ogen toch het liefst eerst met een reinigingsmelk en vervolgens gebruik ik dan deze oog make-up remover om de eventuele restjes nog te verwijderen. En om mijn wimpers en huid rondom mijn ogen nog even extra te verzorgen met de sesam en zonnebloemoliën uit dit product. Het product laat inderdaad geen vette laag achter, wat ik dan weer een groot pluspunt vind. Ik zou dit product wel vast in mijn verzorgingsroutine willen opnemen. Maar dan meer om de verwennerij dan om de werking want die voldoet niet helemaal aan mijn wensen helaas.

Reinigingsmelk € 22,95

Reinigingsmelk verwijdert vuil en make-up van elke huid en reinigt haar op een zachte manier. Bij de (over)gevoelige huid kan reinigingsmelk ’s ochtends en ’s avonds als reinigende basisverzorging gebruikt worden. De zachte emulsie bereidt de huid voor op de volgende verzorgingsstappen. Wondklaver, jojoba- en amandelolie zorgen dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid behouden blijft.

Zo gebruik je het

Reinigingsmelk ’s ochtends en ’s avonds gelijkmatig op de vochtig gemaakte gezichtshuid aanbrengen en verwijderen met water, een cosmetica-sponsje of een warme, vochtige doek.

Reinigingsroutine

Mijn ervaring

Normaliter heb ik de reinigingsmelk van Lavera als vast product in mijn reinigingsroutine, deze bevalt mij altijd erg goed omdat deze wat dikker van substantie is maar ik ben ook wel erg nieuwsgierig geworden naar de reinigingsmelk van Dr.Hauschka. Het eerste wat mij opvalt aan dit product is de geur, dit is de echte typische Dr.Hauschka geur, I love it. Hoewel ik normaal gesproken wel meer hou van een wat dikkere reinigingssubstantie vind ik deze reinigingsmelk toch heel fijn. Hij reinigt goed en ruikt lekker fris. Daarnaast zit de reinigingsmelk in een glazen verpakking met een pompje wat er voor zorgt dat je het product goed kunt doseren. Een echte aanrader en een product wat zeker niet mag ontbreken in je reinigingsroutine.

Reinigingscrème € 13,50

Reinigingscrème zorgt ervoor dat de huid zuiver en fris aanvoelt. En is een zachte dieptereiniging voor alle huidbeelden, voor ’s ochtends en ’s avonds. De crème behoudt de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid en bereidt haar tegelijkertijd voor op de volgende verzorgingsstappen. Goudsbloem, kamille, Sint-Janskruid, wondklaver en amandel vitaliseren en reinigen de huid op zachte wijze. De poriën van de huid verfijnen. Hoogwaardige heilzame plantenextracten onthullen hun reinigende en verzachtende eigenschappen dankzij de fijne, romige amandelcrème.

Reinigingsroutine

Zo gebruik je het

Maak het gezicht ’s ochtends en ’s avonds goed nat met lauwwarm water. Meng 1-2 cm Reinigingscrème met water in de hand tot een gladde substantie. Druk de crème met beide handen zacht van binnen naar buiten in de gezichtshuid, te beginnen bij het voorhoofd. Vermijd het gebied rond de ogen. Maak de handen weer vochtig en herhaal de zacht drukkende beweging. Herhaal deze procedure meermaals. Niet wrijven – dit is geen peeling. Verwijder de Reinigingscrème met een ruime hoeveelheid lauwwarm water en maak het reinigingsproces af met koud water. Gebruik bij een gevoelige huid alleen lauwwarm water.

Mijn ervaring

Dit is voor mij een totaal nieuw product. Wat super dat Dr.Hauschka niet alleen een reinigingsproduct heeft zoals een reinigingsmelk. Nee Dr.Hauschka denkt verder en scoort wat mij betreft punten met deze zachte dieptereiniging. De geur van het product vind ik persoonlijk niet heel lekker, maar dat zal wel komen omdat ik niet zo van de weeïge geur van amandelen hou. Maar qua werking is het een top product het zorgt ervoor dat je net even wat extra kan doen voor je huid na de ‘gewone’ reiniging. Ik gebruik het product trouwens het liefste ‘s ochtends tijdens het douchen , zodat je de korreltjes direct makkelijk kunt weg spoelen. Naderhand is je huid zijdezacht en heeft een frisse uitstraling. Een product wat ik vaker zal aanschaffen. En bovendien is het ook nog eens een product wat fijn geprijsd is.

Gezichtslotion € 23,50

Gezichtslotion stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid op een zachte manier. Het zorgt voor een rozige teint met een frisse uitstraling. Gezichtslotion is de ideale versterkende basisverzorging voor de normale, droge, gevoelige huid en de huid die behoefte heeft aan regeneratie. Toverhazelaar en wondklaver bevorderen de stofwisseling van de huid en zorgt voor een frisse, vitale uitstraling. Gezichtslotion reguleert de vochtbalans en stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid.

Zo gebruik je het

Spray de Gezichtslotion ’s ochtends en ’s avonds na de reiniging op het gezicht en de hals en druk de lotion zacht in.

Reinigingsroutine

Mijn ervaring

De gezichtslotion van Hauschka is voor mij geen onbekende, ik heb dit product namelijk al vaker gebruikt. De reden waarom ik dit product niet standaard in mijn reinigingsroutine heb zitten is omdat ik het een vrij prijzig product vind. Maar nu ik dit product weer gebruik merk ik toch dat ik het een erg prettig product vind, wat ik misschien toch vaker zou moeten kopen.

De meeste toners ( ook op natuurlijke basis ) zitten namelijk bomvol alcohol. Deze toners geven tijdelijk een fris effect na het reinigen. Maar je zult zien dat het niet lang duurt voordat je huid begint te trekken, zo’n irritant gevoel. En dat heb je met deze gezichtslotion dus totaal niet. Het is dan ook geen toner, maar hij verfrist je huid wel lekker na het reinigen met de melk. Resultaat een frisse uitstraling en een zijdezacht gevoel! Ik weet wel welk product er weer op mijn verlanglijstje komt te staan. P.s is de gezichtslotion op dan kun je het glazen flesje bewaren als verpakking voor DIY producten.

Wil jij deze producten ook toevoegen aan je reinigingsroutine?

Verkrijgbaar : Kijk op de website voor een verkooppunt bij jou in de buurt ( in Leeuwarden kun je o.a bij Bio bij Jansen terecht ) 

Online verkrijgbaar: https://www.dr.hauschka.com/nl_NL/

Ben je ook nieuwsgierig naar de make-up van Dr.Hauschka lees dan ook mijn vorige post https://www.basedonnature.nl/limited-edition-deepinfinty-review/

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.