Sos magnesium spray
alles Other SKIN

Sos magnesium spray review

Natuurlijke huidverzorging is een onderwerp wat vaak aan bod komt op mijn blog. Maar soms kom ik een product tegen die niet valt onder de categorie natuurlijke huidverzorging. Hoewel de SOS Magnesium Spray van The Health Factory niet onder deze categorie valt, kan dit product wel een enorme positieve invloed hebben op je gezondheid en dus ook wonderen doen voor je huid. Hoe dit precies zit vertel ik je vandaag in deze uitgebreide review, omdat de magnesium spray een geweldig product is wat ik je niet wil onthouden. Scroll snel naar beneden als je nieuwsgierig geworden bent.

Wat is magnesium?

Het hoofdingrediënt van deze spray is magnesium. Maar wat is dat nou eigenlijk magnesium? Magnesium is wat we noemen een macromineraal. We hebben er grote hoeveelheden van nodig, net als bijvoorbeeld calcium en kalium. Magnesium valt onder de categorie minerale zouten en ons lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan. We moeten magnesium dus uit onze voeding halen. Maar helaas bevat de voeding tegenwoordig veel minder magnesium dan vroeger. Ook vergt deze moderne tijd meer van ons lichaam waardoor het verbruik veel groter is. Daarom is aan te raden om de hoeveelheid magnesium die je dagelijks nodig hebt aan te vullen met een voedingssupplement.

Magnesium is namelijk verantwoordlijk voor het uitvoeren van zo’n 200 functies in ons lichaam. Onder andere draagt het bij tot een vermindering van vermoeidheid, een normaal energieleverend metabolisme, een goede electrolytenbalans, de normale werking van het zenuwstelsel en psychologische functies, de normale werking van spieren en eiwitsynthese, de instandhouding van normale tanden en botten en speelt het een rol in het celdelingsproces. Een tekort van magnesium kan al snel leiden tot klachten.

Sos Magnesium Spray

Magnesium is er in vele soorten, maten en vormen. Een tekort kun je aanvullen door voedingssupplementen te gebruiken ( het slikken van magnesium pillen en innemen van magnesiumpoeder ). Maar wist je dat magnesiumolie ook erg effectief kan zijn? Magnesium wordt namelijk heel goed opgenomen door de huid, maar liefst 60 % van wat we op onze huid smeren wordt direct door de bloedbaan opgenomen.

Het bijzondere aan de SOS Magnesium Spray is dat het NANO magnesium bevat. Dit is een revolutionaire vorm van magnesium. Nano magnesium hoeft namelijk niet eerst afgebroken te worden ( wat bij voedingssupplementen wel het geval is ) en wordt daardoor veel sneller opgenomen in het lichaam. De SOS magnesium spray kan zowel in-als uitwendig worden toegepast. Na opname door het mondslijmvlies komt het direct in de bloedbaan, waar het direct de bloed-hersenbarrière passeert en dieper het lichaam in kan om zo alle functies te vervullen.

Wanneer gebruik je nano magnesium?

Vermoeidheid: Nano magnesium is heel goed in te zetten bij vermoeidheid. Magnesium is nodig voor het vrijmaken en benutten van ATP, de voornaamste bron van energie in de cellen. ATP voorziet onder andere de spieren van de energie die nodig is om de spieren te doen samentrekken.

Concentratieproblemen: Naast de lichamelijke energie die magnesium levert, geeft het ook geestelijke energie. Nano Magnesium werkt snel en direct op het zenuwstelsel; het helpt de werking van de zenuwcellen.

Depressieve klachten en gevoelens van angst/paniekaanvallen: De prodcutie van serotonine, een hersenhormoon dat betrokken is bij stemmingsklachten, is afhankelijk van magnesium. Magnesium is tevens belangrijk voor het beheersen van adrenaline en andere stresshormonen. Een overdaad aan deze stoffen kunnen angst en paniek triggeren. Nano Magnesium is de ideale vorm voor deze hormoon gerelateerde klachten. De hersenen zijn kwetsbaarder voor allergenen bij een magnesiumtekort. Dit kan leiden tot psychische klachten.

Stress en burn-out klachten: Bij stress verbruikt het lichaam veel magnesium om de stresshormonen te beheersen. Naast de verhoogde behoefte scheiden de nieren ook meer magnesium uit. Hierdoor leidt stress al snel tot een groot tekort en tot klachten.

Slapeloosheid: Melatonine is het hormoon dat noodzakelijk is voor de regulering van de slaap en het ontwaken en wordt gevormd uit serotonine. Een tekort aan magnesium leidt tot een tekort aan serotonine en melatonine en dus tot slaapstoornissen.

Spierklachten zoals stijfheid, krampen, pijn en trillende oogleden of mondhoeken:Waar calcium verantwoordelijk is voor de aanspanning van spieren, zorgt magnesium voor ontspanning. Ook het hart is een spier en kan ritmestoornissen ontwikkelen bij een tekort aan magnesium. Magnesium wordt dan ook ingezet bij ziekenhuizen bij acute hartinfarcten. Magnesium wordt tevens gebruikt om borstpijn veroorzaakt door angina te behandelen.

Menstruatiekrampen, PMS-klachten en zwangerschapsklachten, zoals kuitkrampen, onrustige benen, voortijdige weeën en zwangerschapsvergiftiging.

Invloed van magnesium op je huid

Zoals je hierboven al kunt lezen is magnesium echt een ontzettend belangrijk mineraal. Verantwoordlijk voor zoveel functies in ons lichaam. Maar wat is nou eigenlijk de invloed van magnesium op je huid? Magnesium kan een directe en indirecte invloed hebben op de huid.

Wanneer je last hebt van stress, slapeloosheid en/of extreme vermoeid zul je dit direct terug zien aan je huid. Door biologische veranderingen in ons lichaam als reactie op stress, worden er in de huid namelijk bepaalde eiwitten losgelaten die voor huidklachten zorgen, zoals: jeuk, roodheid en ontstekingen. Ook zul je bij slapeloosheid last hebben van donkere kringen onder je ogen, wallen en een bleke huid. Daarom is het dus aan te raden om magnesium te slikken. Bij klachten is de aanbevolen dosering 30 ml per dag, en voor onderhoud 10-20 ml per dag. Je zult zien dat wanneer je magnesium gebruikt je klachten aanzienlijk minder zullen worden en je huid ook weer een stuk gezonder oogt!

Mijn ervaring

Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst kennis met de SOS Magnesium Spray via Jouwbox ( lees hier de review https://basedonnature.nl/editie-4-jouwbox-review-kortingscode/

Sindsdien ga ik niet meer de deur uit zonder dit product en zit dit prachtige flesje standaard in mijn toilettas. In eerste instantie ben ik de spray gaan gebruiken voor rugklachten en buikkrampen tijdens mijn maandelijks periode. Toen ik doorhad dat deze spray na een halfuurtje direct voor verlichting zorgde wist ik dat ik een goed product in handen had. Dus ging ik het ook gebruiken voor spanningshoofdpijn, gespannen schouders bij stress en na het sporten om spierpijn te voorkomen. Ik was verbaasd dat het zo goed hielp, dit kwam omdat ik eigenlijk geen verwachtingen had van dit product.

Toen The Health Factory mij een grote navul-verpakking stuurde en adviseerde om de magnesium niet alleen uitwendig maar ook inwendig te gaan gebruiken ( dus het slikken van de magnesium olie ) was ik eerst een beetje huiverig. Maar ik slik nu elke dag 20 ml magnesium olie voor onderhoud, en voel me beter dan ooit. Ik ben een piekeraar en in stressvolle periodes kan ik zomaar hele nachten wakker liggen. Maar sinds ik de magnesium olie ook inneem kan ik eerlijk zeggen dat ik daar geen last meer van heb. Wat er dus ook voor zorgt dat ik er uitgerust uit zie.

Dit product heeft zo veel gezondheidsvoordelen dat eigenlijk iedereen het zou moeten gebruiken, en uit eigen ervaring kan ik het je dus ook van harte aanbevelen. Ben je trouwens onzeker of het product wel bij je past of heb je vragen over de doseringen? Dan kun je altijd terecht bij de medewerkers van The Health Factory, want jouw gezondheid vinden ze het allerbelangrijkste en je kunt met elke vraag bij ze terecht.

Ingrediënten

Gezuiverd en gevisualiseerd water met 70 mg/l ( 70 ppm ) mono-atomisch, di-atomisch en nanoclusters magnesium. Bevat geen allergenen en is 100 % biobeschikbaar.

Keurmerken: Dit product bevat geen keurmerken maar is wel 100 % natuurlijk

Online verkrijgbaar: diverse webshops o.a op https://www.puurmieke.nl/sos-magnesium-spray-50-ml.html

Land van productie: Nederland

Wil je meer weten over The Health Factory : https://thehealthfactory.com

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.