About Me

Het gezicht achter Based on Nature

Hoi, wat super leuk dat je Based on Nature bezoekt. Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je graag wat meer wilt weten over mij. Ik stel mijzelf dan ook graag even aan je voor. Mijn naam is Marije, ik ben dertig jaar en ik woon sinds kort in het mooie Dordrecht. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, hou ik ontzettend van koken en vind ik het fijn om tijd door te brengen met familie en vrienden ( gelukkig gaan die laatste twee ook heel goed samen ).

Mijn achtergrond

Na het middelbaar onderwijs heb ik met veel plezier de opleiding Fotonica gevolgd. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om niet verder te gaan in de wereld van fotografie. Maar ik fotografeer nog steeds graag als hobby. De foto’s voor mijn blog maak ik het liefst zelf. Hierop rust uiteraard copyright. Bij hoge uitzondering komt het wel eens voor dat ik een foto van Pexels gebruik. Als dat het geval is, vermeld ik dat uiteraard onder het artikel.

Na mijn opleiding fotografie ben ik beland in een totaal andere wereld, namelijk in die van de schoonheidsverzorging. In 2012 heb ik de opleiding Allround schoonheidsspecialiste met succes afgerond. Het viel mij tijdens de opleiding op dat er helaas maar weinig aandacht is voor de ingrediënten die zijn verwerkt in verzorgingsproducten. Hetzelfde jaar maakte ik ook de overstap naar een gezondere en duurzame lifestyle. Na het lezen van het boek Giftige Schoonheid van Samuel S. Epstein schrok ik nogal. Cosmeticaproducten die we dagelijks gebruiken ( en dus ook tijdens de opleiding  ) bleken bomvol chemische ingrediënten te zitten die schadelijk kunnen zijn voor onze algemene gezondheid. Want wist je dat wat je op je huid smeert uiteindelijk terecht komt in je bloedbaan? Eenmaal in je lichaam kunnen deze stoffen je organen enorm belasten, aangezien je lichaam niet weet wat ze met die lichaamsvreemde stoffen aan moet. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat er genoeg gezonde en natuurlijke alternatieven op de markt zijn. Inmiddels gebruik ik al weer acht jaar met veel plezier 100 % natuurlijke cosmetica/ verzorgingsproducten.

Based on Nature voor jou

Mijn blog is in 2016 ontstaan om ook jou te informeren over het belang van het gebruik van natuurlijke cosmetica. De naam van mijn blog betekent letterlijk ‘gebaseerd op de natuur’. Je vindt hier informatie over natuurlijke cosmetica,  ingrediënten, reviews en makkelijke DIY’s met natuurlijke ingrediënten. Hopelijk mag ik ook jou inspireren tijdens je groene journey.

based on nature

Liefs Marije 

Let’s get social 

Je kunt me bijna dagelijks vinden op Instagram & Instagram stories. Zie ik je daar?