About Me

Het gezicht achter Based on Nature

Hoi, wat superleuk dat je Based on Nature bezoekt. Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je wat meer wilt weten over mij. Ik stel mijzelf graag aan je voor. Mijn naam is Marije en ik ben 32 jaar. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, hou ik ontzettend van koken en vind ik het fijn om tijd door te brengen met familie en vrienden. Daarnaast ben ik ook graag bezig met creatieve projecten en activiteiten zoals bijvoorbeeld fotograferen. Van origine ben ik een echt frysk famke, maar voor de liefde ben ik naar een idyllisch plekje in Dordrecht verhuisd.

Mijn achtergrond

Na het middelbaar onderwijs heb ik met veel plezier de opleiding Fotonica gevolgd. Uiteindelijk ben ik niet een beroepsmatige fotografe geworden, maar ik fotografeer dus nog steeds graag als hobby. De foto’s voor mijn blog maak ik het liefst zelf. Hierop rust uiteraard copyright. Bij hoge uitzondering komt het weleens voor dat ik een foto van Pexels gebruik. Als dat het geval is, vermeld ik dat uiteraard onder het artikel.

Na mijn opleiding fotografie ben ik beland in een totaal andere wereld, namelijk in die van de schoonheidsverzorging. In 2012 heb ik de opleiding Allround schoonheidsspecialiste met succes afgerond. Het viel mij tijdens de opleiding op dat er helaas maar weinig aandacht is voor de ingrediënten die zijn verwerkt in verzorgingsproducten. En dat vond ik erg vreemd, nieuwsgierig ging ik vervolgens op onderzoek uit. Al snel bleek dat de verzorgingsproducten die we dagelijks gebruiken ( en dus ook tijdens de opleiding ) bomvol schadelijke chemische ingrediënten zitten. Waarom zou je dat op je huid smeren? Want wist je dat wat je op je huid smeert uiteindelijk terecht komt in je bloedbaan? Met alle gevolgen van dien. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat er genoeg gezonde en natuurlijke alternatieven op de markt zijn. Inmiddels gebruik ik al weer tien jaar met heel veel plezier 100 % natuurlijke cosmetica/ verzorgingsproducten, en heb ik heel wat kennis opgedaan die ik graag met jou wil delen.

Based on Nature voor jou

Mijn blog is in 2016 ontstaan om ook jou te informeren over het belang van het gebruik van natuurlijke cosmetica. De naam van mijn blog betekent letterlijk ‘gebaseerd op de natuur’. Je vindt hier informatie over natuurlijke cosmetica,  ingrediënten, reviews en makkelijke DIY’s met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast probeer ik zo bewust mogelijk te leven. Dus je zult hier zo nu en dan ook content vinden over een duurzame lifestyle.

Hopelijk mag ik ook jou inspireren tijdens je groene journey. Ik wens je veel leesplezier…

Liefs Marije 

Let’s get social 

P.s. Je kunt me bijna dagelijks vinden op Instagram & Instagram stories. Zie ik je daar?