natuurlijke
alles,  Make-up

NATUURLIJKE MAKE-UP EN OPMAKEN

Zoals je misschien in één van mijn vorige blog berichten ( http://www.basedonnature.nl/category/make-up/page/2/ )  gelezen hebt is het erg belangrijk om natuurlijke make-up te gebruiken i.p.v de reguliere synthetische make-up. Vooral wanneer je je make-up dagelijkse gebruikt. Alle stoffen die in je make-up zitten komen namelijk deels rechtstreeks in je bloedbaan terecht. En dan is het niet echt een prettig idee om te weten dat dit allerlei chemische stoffen zijn toch? Helaas vinden veel mensen het nog steeds lastig om over te stappen van hun eigen merk naar een natuurlijk merk. Ook al zouden ze het wel willen. Mensen denken vaak dat de make-up niet goed blijft zitten, niet goed smeert of dat het er niet mooi uitziet. Maar ik wil jullie graag vandaag het tegendeel bewijzen.

De grote test

En daarom heb ik onlangs mijn vriendin Melanie Spreeuwers uitgenodigd. Melanie is in het dagelijks leven fotografe, en niet geheel onbelangrijk ze is gek op make-up! We hebben bij mij thuis een kleine test gedaan, zodat jullie kunnen zien dat natuurlijke make-up net zo goed werkt als de reguliere synthetische make-up. Ik heb Melanie gevraagd om haar zelf eerst op te maken zoals zij dit dagelijks doet ( dus met haar eigen make-up producten ). Daarna heb ik Melanie gevraagd om haar gezicht te reinigen met de natuurlijke reinigingslijn van Lavera. En als laatste stap heeft Melanie zichzelf opgemaakt zoals ze dat dus thuis altijd doet maar dan met natuurlijke make-up producten van mij. Voordat we begonnen zijn heb ik Melanie trouwens een aantal vragen gesteld.

Interview met Melanie

Welke make-up merken gebruik je normaal gesproken?

Loreal, Catrice, Essence, Maybeline

Wat voor soort make-up producten gebruik je dagelijks?

Primer, foundation, matterende poeder, bronzer, wenkbrauw potlood, blush, mascara, highlighter en lipstick

Waar let je op bij het kopen van make-up?

Ik let op de kleur of het matcht met mijn huidskleur. Of de borsteltjes van mascara juist genoeg zijn en of ik daar mee kan werken.
Verder let ik vooral op de structuur van het product en of het fijn werkt.

Wat voor eigenschappen moeten je make-up producten hebben?

Als ik eerlijk moet zijn let ik er niet echt op welk merk het is. Ik probeer graag merken en producten uit en als ik 1 vind die ik fijn vind, blijf ik hier vaak aan hangen. Totdat het product weer uit het assortiment gehaald wordt en ik weer op zoek moet naar een ander merk.

Op de onderstaande foto heeft Melanie haar eigen make-up op

natuurlijke

Hier heeft Melanie haar gezicht gereinigd met de 2=1 reiniging van Lavera, en is haar gezicht weer lekker fris en schoon. 

natuurlijke

Daarna gebruikt Melanie als basis een dagcreme van Weleda en brengt Melanie de Liquid Foundation van Lavera aan.

natuurlijke

Hier brengt Melanie de natuurlijke concealer van Lavera aan.

natuurlijke

Daarna brengt Melanie de compact poeder van Alterra aan met een kwast.

natuurlijke

Dan volgt de bronzer van Dr. Hauschka en de highlighter van Lavera.

natuurlijke

En als volgende stap brengt ze de mascara van Lavera aan op haar bovenste en onderste wimpers.

natuurlijke

Als finishing touch brengt Melanie nog een mooie fuschia kleur lipgloss van Lavera aan.

natuurlijke

En tadaaaaa op deze foto heeft Melanie natuurlijke make-up op, is ze niet prachtig? 

natuurlijke

Naderhand heb ik nog een aantal vragen aan Melanie gesteld.

Zie je verschil met je eigen make-up?

Jazeker zie ik verschil, ik merk dat de make-up glanzender is dan mijn eigen make-up. De foundation is dunner van structuur en het kwastje van de mascara is dunner waardoor ik meerdere lagen over elkaar doe om het resultaat te krijgen die ik graag wil.

Merk je verschil met het aanbrengen met natuurlijke make-up?

Zoals ik hierboven vernoemde, ik merkte dat sommige producten iets dunner zijn van structuur.

Wat vind je van het resultaat ?

Het resultaat vind ik fantastisch, door de bronzer lijkt het net of ik heerlijk een paar dagen in de zon heb gezeten.

Zou je deze producten vaker willen gebruiken?

Ik zou een aantal van de producten wel vaker willen gebruiken, zoals de highlighter, de foundation en de blush. Voor een feestje zou ik dit zeker wel vaker willen gebruiken. Omdat mijn gezicht vaak snel gaat glimmen heb ik wel een poeder nodig die mijn huid meer matteert.

Gebruikte producten 

Foundation: Lavera Natural Liquid Foundation Ivory light 01

Concealer : Lavera Natural Concealer Ivory 01

Compact powder : Alterra Kompaktpuder 02 medium met granaatappelextract

Bronzer : Dr Hauschka Bronzing Powder 01 bronze

Rouge : Dr Hauschka Rouge Powder 03

Mascara : Lavera Endless Definition perfect black

Lipgloss: Lavera Glossy Lips Berry Passion 06

Deze producten zijn o.a verkrijgbaar bij : G&W gezondheidswinkel 

Online verkrijgbaar : o.a op http://www.biggreensmile.nl

Dit artikel is niet gesponsord.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.