diy
DIY SKINCARE

Diy Appelazijn gezichtstonic met oranjebloesemwater

Vorige week schreef ik een artikel over essentiële olie en aromatherapie ( https://www.basedonnature.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-essentiele-olien/ ). Naar aanleiding van deze blog lijkt het mij erg leuk om weer eens wat vaker een diy skincare artikel te plaatsen. Veel mensen denken dat het maken van je eigen cosmetica ingewikkeld en een tijdrovend klusje is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dat bewijs ik je vandaag met dit simpele diy gezichtstonic recept. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig en het kost je maar vijf minuutjes vrije tijd. Makkelijker en natuurlijker kan het bijna niet. Lees en experimenteer mee..

Benodigdheden
En zo maak je het

Zorg ervoor dat je glazen flesje goed schoon is. Schenk de appelazijn in het flesje en voeg vervolgens het oranjebloesemwater toe. Draai de dop op het flesje en schud het goed. Voeg vervolgens naar wens wat drupjes essentiële sinaasappel olie van goede kwaliteit toe. De essentiële olie van het merk Physalis heeft een eco garantie en kan ik je uit eigen ervaring aanraden. Ik heb voor essentiële sinaasappel olie gekozen omdat deze olie rustgevende eigenschappen bevat ( fijn voor je huid en je gemoedstoestand ). Schud het flesje nogmaals. Nu is je gezichtstonic klaar voor gebruik, easy peasy toch? Je kunt de gezichtstonic het beste gebruiken na het reinigen van je gezicht met reinigingsmelk. De Ph-waarde van je huid wordt weer hersteld, de bloedcirculatie gestimuleerd en je poriën verkleind. Tot slot kun je een natuurlijke hydraterende crème aanbrengen.

Let op het is belangrijk dat je deze gezichtstonic met appelazijn alleen ’s avonds gebruikt. Wanneer je je huid namelijk eerst behandelt met appelazijn en vervolgens blootstelt aan de zon, kunnen er vlekken op je huid ontstaan of kun je last krijgen van een zonneallergie.

Dit diy recept is geschikt voor ….

Deze diy gezichtstonic bevat o.a appelazijn. En appelazijn is een heus wondermiddeltje. Heb jij last van een vette huid, puistjes of acne dan zul je veel baat hebben bij dit recept. Appelazijn heeft namelijk een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat het alpha hydroxy zuren en veel anti-oxidanten. Dat zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en er een nieuwe huid tevoorschijn komt.

Daarnaast bestaat deze tonic natuurlijk ook voor een groot deel uit oranjebloesemwater. Oranjebloesemwater staat vooral bekend om z’n geweldige geur en is alleen daarom al een must have. Oranjebloesemwater is een bijproduct van de productie van oranjebloesem (neroli) essentiële olie en ondersteunt het herstellend vermogen van je huid. Het is iets sterker in werking dan rozenwater en door de samentrekkende werking sluit het de poriën en helpt het een vette huid en puistjes te verminderen.

Deze diy is een perfect natuurlijk alternatief voor een reguliere gezichtstonic welke vaak vol zit met diverse chemicaliën. Dit diy recept is dus perfect als je het 100 % natuurlijk wilt houden.

Good to know

Alle ingrediënten in deze gezichtstonic zijn 100 % natuurlijk. Toch wil dat niet zeggen dat je er geen huidreacties van kunt krijgen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat je nooit pure appelazijn op je gezicht mag aanbrengen. Je moet de azijn altijd verdunnen met water. Als je je niet aan deze belangrijke regel houdt, dan kun je last krijgen van een allergische reactie of permanente vlekken op je huid krijgen. Ook is het verstandig om te weten hoe je huid reageert op essentiële sinaasappel olie ( sommige mensen hebben namelijk een citrus allergie). Mix een drupje met het oranjebloesemwater en breng het aan op de binnenkant van je elleboog. Als de huid na 24 uur niet rood of jeukerig aanvoelt ben je niet allergisch. En kun je dit recept gerust gebruiken.

2 gedachten over “Diy Appelazijn gezichtstonic met oranjebloesemwater”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.