Editie 2
alles Hair SKIN SKINCARE

Editie 2 Jouwbox unboxing + review

Het is altijd een feestje wanneer er een postbode met een pakketje voor de deur staat. En al helemaal als er dan grote groene letters op de doos staan met ” jouwbox om van te genieten”. Zoals op de doos van Ralph Moorman’s Favourites. Een tijdje geleden mocht ik smullen van al het lekkers en moois wat er in de eerste editie van Jouwbox zat. Heb je geen idee wat Jouwbox is? Lees dan ook mijn vorige artikel ( https://basedonnature.nl/jouwbox-ralphmoorman-favourites-unboxing/ ).

Inmiddels is het tijd voor de zomereditie van Ralph Moorman’s favourites oftewel editie 2 met daarin maar liefst 10 verantwoorde producten. In editie 2 zitten uiteraard andere producten dan in editie 1, maar de producten vallen wel weer onder dezelfde categorieën. Namelijk ; voeding, mond , huid , haar , en suppletie ( supplementen ). En zijn een gezonde keuze. Ben jij nieuwsgierig geworden wat er deze keer in Jouwbox zit en of ik net zo enthousiast ben als de vorige keer? Lees dan mee! 

De inhoud

Zoals ik al zei er zitten dus maar liefst tien favorieten van Ralph in de box. Alle producten zijn van A-kwaliteit en voldoen 100 % aan de strenge criteria van Ralph. De producten in de box dragen bij aan een gezonde lifestyle. Want om een gezonde lifestyle echt compleet te maken is het ook van belang om te kijken welke producten je gebruikt voor je huid, haar, tanden en tandvlees. Want wist je dat ook via deze producten ongewenste stoffen in en op je lichaam terecht kunnen komen die de hormonale balans schaden en/of voor onnodige klachten en irritatie kunnen zorgen? Maar no worries alle producten in deze box zijn een bewuste en gezonde keuze.  Wat ik zo leuk vind aan Jouwbox is dat je via deze weg op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met nieuwe gezonde producten/merken voor een zachte prijs. Over alle producten in de box kun je tekst en uitleg vinden aan de hand van de toegevoegde productenkaart.  En vergeet vooral ook niet om de QR-code te scannen , zodat je tegelijkertijd met Ralph Jouwbox kunt unboxen. En heb jij trouwens nog een vakantie voor de boeg? Dan is deze editie perfect, er zitten namelijk mini varianten in die handig zijn om mee te nemen op reis. Goed ik zal jullie niet langer in spanning houden en snel vertellen wat je allemaal in deze box kunt vinden…

Piroche Cosmetiques – Eye Balm € 43,00

De Eye Balm is een intensieve behandeling die huid verkleuringen veroorzaakt door stress en vermoeidheid, met name wallen bestrijdt. De oog balsem is bijzonder geschikt voor de gevoelige en gestreste huid. Het stimuleert een optimale bescherming en intensieve vochtregulatie van de tere huid rond de ogen en verbetert de frisse en vitale uitstraling van de oogzone. Dit oogmasker maakt deel uit van de 100 % natuurlijke lijn van Piroche Cosmétiques. ( vrij van parabenen, hormoonverstorende stoffen en minerale oliën ). Dit product is geschikt voor alle huidtypes. 

Mijn ervaring

Sinds ik mij heb verdiept in natuurcosmetica ben ik erg streng geworden met wat ik op mijn huid smeer. Ik smeer er namelijk niet zomaar iets op. De vorige keer zat er ook een product in Jouwbox van dit merk. In dat product zat toen helaas wel sodium benzoate, een ingrediënt wat ik altijd vermijd. Het is een conserveringsmiddel maar het heeft mogelijk nare bijwerkingen zo kan het dus wel de hormoonhuishouding verstoren ( dat sodium benzoate bijwerkingen heeft is niet 100 % bewezen maar ik zeg altijd beter voorkomen dan genezen). Dus het eerste wat ik doe is het ingrediëntenlijstje op de oogbalsem lezen. Ik zie dat het product natuurlijke actieve ingrediënten bevat zoals plantaardige stamcellen van Rhododendron, escine (werkzame bestanddeel van paarden kastanje), kaasjeskruid water*, kamille water*, panthenol, en vitamine E. Maar helaas zit ook in dit product Sodium Benzoate. Om die reden ga ik deze oogbalsem niet zelf gebruiken, maar geef ik de oogbalsem aan iemand die wat mindere strengere eisen aan cosmetica stelt;).

Bee Honest Cosmetics- Hair & Body wash € 6,95

Deze hair & body wash van de Traay zorgt voor een milde reiniging ( 100 % plantaardig ) en bevat zachte natuurlijke ingrediënten waaronder biologische honing van de Traay en biologische calendula. Het natuurlijke parfum omhult je baby met een zachte geur. 

Ralph heeft voor dit product gekozen omdat hij vindt dat de eisen die aan shampoos en zepen voor baby’s gesteld worden voor iedereen zouden moeten gelden. Zeer veel producten voor volwassen bevatten namelijk was-stoffen die veel te agressief zijn. Hierdoor kan de huid onnodig geïrriteerd raken of uitdrogen. Daarom deze hair & body wash van de Traay.

Mijn ervaring

De vergelijking die Ralph hier boven maakt vind ik erg treffend. Want waarom let je wel goed op wat je op je baby’s huid smeert maar niet op die van jezelf?! Dat is toch net zo belangrijk… Gelukkig vinden steeds meer mensen hun weg naar natuurlijke cosmetica. En zijn er genoeg shampoo’s en zepen die wel 100 % natuurlijk zijn en die je huid niet beschadigen. Deze hair & body wash is daar een goed voorbeeld van. Het product ruikt heerlijk, en de inhoud en prijs zijn in goede verhouding. Ik geef het product aan mijn beste vriendin die een kleintje heeft omdat ik het een fijne gedachte vind dat zij haar kleintje hier mee kan verwennen.

Mattison- Visolie € 16,95 

Deze visolie wordt gemaakt van ansjovis en wordt gevangen in de oceaan rond Zuid Amerika, voornamelijk Peru en Colombia staan bekend om hun goede kwaliteit vis. Een capsule bevat 600 mg omega-3 waarvan 350 mg EPA en 250 mg DHA. Men adviseert om een deel van de Omega 3 vetzuren uit visolie te halen ( EPA EN DHA ) en niet alleen uit plantaardige olie ( ALA ). Omega-3 vetzuren zijn essentieel, het menselijk lichaam heeft deze stoffen nodig maar kan deze niet zelf maken. Daarnaast zijn de capsules verrijkt met natuurlijke vitamine E en bevatten 63 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Een tekort aan Omega-3 vetzuren kan tot gezondheidsproblemen leiden.

Mijn ervaring

Toen ik dit product in de box zag zitten werd ik gelijk blij, omdat visolie veel voordelen heeft. Want wist je dat visolie de aanmaak van collageen versterkt? Dit zorgt ervoor dat je huid elastischer wordt en gaat alle vormen van huidveroudering tegen. Weg met die rimpels! Want ja die rimpels ontstaan o.a door de UV straling van de zon. En begrijp me niet verkeerd ik vind het heel lekker om van het zonnetje te genieten, maar als ik doormiddel van een visolie capsule de schade een beetje kan beperken en tegelijkertijd aan meerdere gezondheidsvoordelen kan werken dan ben ik blij.

Royal Green – Extra Virgin Kokosolie € 8,95

100 % Koudgeperste ( raw ) en gecertificeerde biologische kokosolie. Ideaal als kookolie, verzorging van een ( droge ) huid, oil-pulling als voedend haarmasker of als deodorant. Een veelzijdige olie dus. Al vanaf 2008 gebruiken ze bij Royal Green alleen de allerbeste kokosolie beschikbaar op aarde. Met liefde en zorg gemaakt en altijd 100 % gecertificeerd en biologisch! Royal Green gebruikt geen chemicaliën, conserveringsmiddelen, synthetische zoet-en smaakstoffen en is 100 % vegetarisch.

Mijn ervaring

Nog zo’n product in Jouwbox waar ik erruggg blij van word! Sinds ik een aantal jaren geleden kokosolie ben gaan gebruiken is dit mijn favoriete merk. Bij gebrek aan beter heb ik wel eens kokosolie van een ander merk gekocht maar ik vind die van Royal Green toch de allerbeste. Vooral als je het gebruikt voor braden en bakken, zou ik deze kokosolie aanraden. Daarnaast heb ik standaard een pot kokosolie op mijn beauty tafel staan. Want zoals je hierboven al kunt lezen is kokosolie echt een wondermiddel voor je huid en haar. Ik gebruik het vaak als haarmasker, of als body lotion. En zo nu en dan gebruik ik het ook als oil-pulling om mijn tanden te witten. Volgende week zal ik daar een DIY recept van plaatsen op mijn blog.

Upton’s Naturals – Original Jackfruit € 3,99

Editie 2

In deze box wil Ralph je graag kennis laten maken met deze ideale plantaardige vleesvervanger die gewoon aan een boom groeit namelijk Jackfruit. Zeker in deze tijd waarin steeds meer mensen het minderen van vlees in gaan zien voor een mooie toekomst is er behoefte aan alternatieven voor veganisten, vegetariërs, en flexitariërs. Upton’s Naturals is de allereerste ongeklede ready-to-eet vleesvervanger op basis van fruit. Omdat het fruit is, is Upton’s Naturals laag in koolhydraten en vet en vol vezels.

Mijn ervaring

Zo op z’n tijd vind ik een stukje vlees best lekker maar wij eten het thuis niet heel vaak. Normaal gesproken koop ik geen vleesvervangers omdat ik die vaak nogal smaakloos vind. Dus ik ben heel benieuwd naar dit alternatief! Toen ik het product in de box zag zitten wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Maar gelukkig zit er een smakelijk recept bij in de box, wat ik binnenkort eens lekker ga uitproberen. 

Bite & Smile – Lemon Ginger € 3,49

Editie 2

Bite & Smile is een 100% biologische snack op basis van fruit en groente. Bite & Smile bevat geen geraffineerde suikers en is gemaakt van herkenbare ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Alle ingrediënten worden op duurzame wijze raw gemixt en gekneed, waardoor je kunt genieten van 10 individueel verpakte bites per zak. Ideaal voor een tussendoortje of om uit te delen voor onderweg.

Mijn ervaring

Uhm tsjah what can I say , hap slok weg haha!  Ik vind het geweldig dat er tegenwoordig steeds meer gezonde alternatieven op de markt komen voor tussendoortjes.  Dit merk geeft absoluut het goede voorbeeld door open en eerlijk te zijn over wat erin hun product zit. En ze hebben ook niets te verbergen want het is “all good” fruit en groenten!  De smaak lemon ginger vind ik lekker verfrissend, fijn als ik op het werk even een tussendoortje nodig heb. Een product wat ik zeker vaker ga kopen.

Blue®M – Tandpasta & ultra zachte tandenborstel € 15,99

Editie 2

Blue®m is een Nederlands bedrijf met een duidelijke missie: mensen helpen hun mond gezond te krijgen en te houden. Zuurstof is de sleutel voor een goede gezondheid en wordt al eeuwenlang ingezet bij wondgenezing en tegen ‘ slechte’ bacteriën. Gebaseerd op deze wetenschap heeft kaakchirurg Peter Blijdorp hoogwaardige mondverzorgingsproducten ontwikkeld met actieve zuurstof uit onder andere biologische honing. In deze box vind je de fluoridevrije tandpasta en ultra zachte tandenborstel. Naast actieve zuurstof bevat de tandpasta van Blue®m werkzame ingrediënten zoals xylitol en lactoferrine welke jou helpen om je gezondheid op peil te houden. Xylitol helpt gaatjes te voorkomen en lactoferrine ondersteunt het afweermechanisme van het lichaam. Met een ultra zachte tandenborstel bescherm je de weefels in je mond. 

Mijn ervaring

Nog zo’n leuk en interessant merk in deze box dat ik nog niet ken. Ik poets alweer jaren zonder fluoride, maar heb nog nooit een tandpasta gebruikt waarbij een actieve zuurstof is toegevoegd uit o.a biologische honing! De actieve zuurstof heeft een antibacteriële werking ideaal om je tandvlees in topconditie te krijgen en tandplak tegen te gaan. De tandenborstel en de tandpasta poetsen fijn! P.s voor een optimale werking van de zuurstof spuug je na het poetsen van je tanden de tandpasta gewoon uit en spoel je niet meer.  

Squalan- Moisturizer Travel Size € 15,00

Editie 2

Deze krachtige anti-agingolie verbetert de vochtbalans van de huid en vermindert rimpels en fijne lijntjes. Het ene ingrediënt van dit serum is 100 % plantaardig en is identiek aan een stof die van nature in de huid voorkomt en die afneemt met de jaren. Hieraan is nog een andere plantaardige olie toegevoegd die het vocht 24 uur in de huid vasthoudt en de huid hydrateert. Dit unieke serum heeft de International Allergy Award 2018 gewonnen voor Best Skinfriendly product chosen by consumers. 

Mijn ervaring

Een product met daarin maar twee werkzame stoffen, daar word ik blij van want minder is meer. Dit product bestaat uit Isostearyl isostearaat een olie die voor 100% afkomstig is uit door Ecocert ( keurmerk voor natuurcosmetica) goedgekeurd koolzaad. En de andere stof squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Squalaan wordt gewonnen uit planten en organismen. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien en olijven. Deze squalaan is 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet. Deze moisturizer is geschikt voor ieder huidtype maar in het bijzonder voor vrouwen en mannen met een vochtarme huid. Net zoals bijna iedereen heb ik een vochtarme huid dus deze moisturizer komt goed van pas. Het product is niet sterk van geur, trekt snel in de huid en zorgt ervoor dat de huid aangenaam zacht voelt. Al met al een fijn product dus! 

Betterfoods Teefee- Natuurlijke kinderthee met bio-steviablad € 3,95

Editie 2

Veel volwassen en kinderen kunnen hun zoetje in de thee maar moeilijk laten staan. Naast suiker zijn er natuurlijk veel chemische alternatieven om een zoete smaak te geven. Daarom heeft Ralph gezocht naar een thee waarbij het natuurlijke stevia gebruikt wordt. In BetterFoods thee zitten onbewerkte biologische steviabladeren wat dit product eerlijk, uniek en innovatief maakt. 

Mijn ervaring

Ik drink mijn thee zonder suiker, maar dat is niet altijd zo geweest. Toen ik klein was dronk ik mijn thee ook graag met suiker. Daarom is het fijn dat er nu gezonde alternatieven ontwikkeld zijn. Omdat ik zelf nog geen kinderen heb en altijd thee zonder suiker drink geef ik dit product weg aan iemand anders die ik er blij mee kan maken. 

Mudmasky – Morning Boost Mask € 23,00

Editie 2

In box 1 was het spectaculaire en het inmiddels befaamde Mudmasky groene masker een knaller. In deze box heeft Ralph een primeur met het nieuwste Mudmasky product. Een masker voor in de morgen? Jazeker, de werkzame stoffen en antioxidanten worden in 30 seconden al voor het grootste deel opgenomen zodat je in een mum van tijd je huid een boost kunt geven om de dag goed te beginnen. De antioxdianten in dit masker zorgen ervoor dat je huid beter beschermd wordt gedurende dag tegen externe factoren zoals smog en schadelijke uv-straling.

Mijn ervaring

Als je mijn blog vaker bezoekt dan zul je misschien wel gelezen hebben dat ik het liefst mijn maskers zelf maak zo weet ik precies wat voor ingrediënten ik op mijn huid smeer. Maar laten we eerlijk zijn ook ik heb daar niet altijd tijd voor. Gelukkig zijn ze bij Mudmasky ook heel transparant over de ingrediënten die ze voor hun maskers gebruiken. Veel ingrediënten in dit masker kun je terug vinden in de natuur. Zo bestaat dit masker uit vers gepulverde Arabica koffie, Marokkaanse Lava klei en rijstolie, die ervoor zorgen dat je ’s ochtends met een frisse start kunt beginnen. Ik neem liever de tijd voor een maskertje, maar dit masker is zelfs geschikt voor mensen die in de ochtend altijd haast hebben. De werkzame stoffen worden namelijk al binnen 30 seconden opgenomen in de huid. En dat voel je gelijk! Naderhand voelt je huid heerlijk fris en zacht aan. Ik snap dat dit een favoriet van Ralph is , wat een heerlijk product! Wel ietsje aan de prijzige kant maar daarom is het zo leuk dat het masker in deze box zit! 

Editie 2

Zo bestel je Jouwbox 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van mijn review en wil je de tweede editie van Jouwbox ook graag bestellen? Dat kan , je kunt deze box eenmalig bestellen via www.jouwbox.nl. De verzending is helemaal gratis en je betaald slechts € 39,- voor deze fantastische box.  Wil je de box elk seizoen ontvangen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je te abonneren op jouwbox ( vrijblijvend opzegbaar ). P.s als je nu member van Jouwbox wordt ontvang je een gratis Freezelab behandeling en een €50,- voucher van Piroche gezichtsbehandeling

Nogmaals alle Jouwbox voordelen op een rijtje 
  • A-kwaliteit producten in een box
  • Geselecteerd door Ralph Moorman
  • Gratis verzending
  • Totale winkelwaarde: €140,- nu voor €39,-
  • Mis geen enkele editie*
  • Ontvang speciale ledenacties*

Meer lezen over gecertificeerde keurmerken op verzorgingsproducten lees dan ook mijn vorige artikel : https://basedonnature.nl/keurmerken/

Wil je meer weten over jouwbox : www.jouwbox.nl

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.