Face Mist
DIY Make-up SKINCARE

Face mist op basis van rozenwater diy

Onlangs las ik in een tijdschrift een artikel over een Face Mist. Een Face Mist is een finishing gezichtspray die de huid hydrateert, kalmeert en een gezonde gloed geeft. Daarnaast kun je deze gebruiken om je make-up te fixeren ( zo blijft je make-up de hele dag goed zitten ). Wanneer je verder geen make-up draagt kun je de Face Mist overigens ook gewoon gebruiken ter hydratatie van de huid. Voor mijn werk is het belangrijk dat ik er representatief uitzie. Ik werk in de beautybranche en sta de hele dag mensen te woord. Ik gebruik elke ochtend make-up, en om te zorgen dat het lang blijft zitten is zo’n Face Mist natuurlijk de perfecte uitkomst.

Zo maak je het zelf

Het eerste wat mij opvalt bij mijn zoektocht naar een goede Face Mist, is dat heel veel reguliere merken Face Mist aanbieden in hun assortiment. Dat is fijn want zo hoef je niet uren door te brengen opzoek naar een goede Face Mist. Maar niets is minder waar, want meer dan de helft van alle merken die ik tegen kom bevatten allerlei chemische stoffen. Dus probeer ik op google de term: Face Mist op natuurlijke basis. Als eerste kom je dan de Vitamine E Face Mist van The Bodyshop tegen. Dit is een goed voorbeeld van een merk dat een natuurlijk imago heeft , maar niet 100 % natuurlijk is. Dus zet ik mijn zoektocht voort.

Ik kom erachter dat veel van mijn favoriete merken zoals Lavera, Alterra, Dr. Hauschka en Weleda helaas geen geschikte Face Mist in hun assortiment hebben. Wellicht zijn de ingrediënten voor dit product moeilijk biologisch te telen, of überhaupt niet geschikt om in een biologische Face Mist te gebruiken. Dus besluit ik het over een andere boeg te gooien. Tijdens mijn opleiding heb ik veel gezichtsmaskers gemaakt met rozenwater en dat bracht me op het idee om er zelf 1 te maken van rozenwater.

Rozenwater is één van de bekendste bloemenwaters en wordt al eeuwenlang in cosmetica gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Het ontstaat als bijproduct tijdens het destilleren van essentiële olie van rozen. Het verstevigt, kalmeert en verzacht huidweefsels en beschermt de huid tegen verontreiniging. Rozenwater is een product wat makkelijk te krijgen is, en bovendien ruikt het heerlijk! Ik gebruik mijn zelfgemaakte Face Mist nu alweer een tijd en ben zo enthousiast over de werking hiervan, dat ik het recept graag met je wil delen. Wellicht heb ik je enthousiast gemaakt , als je het recept ook gaat proberen laat je me dan even weten wat je ervan vindt?

Benodigdheden

– Een lege verstuiver ( het liefst van glas de flesjes van Dr. Hauschka zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor )

– Een flesje rozenwater ( verkrijgbaar bij de turkse of chinese toko, maar biologisch rozenwater van Chi is  een betere keuze want dat is echt puur )

– Eventueel gedestilleerd water ( dit kun je o.a krijgen bij Holland & Barrett  )

Face Mist

Hoe maak je het? 

Zorg ervoor dat je lege flesje goed schoon is , spoel het eventueel nog een keer extra om met heet water. Vul daarna de helft van het flesje met rozenwater en de andere helft met gedestilleerd water. Voor gebruik even goed schudden. Zelf vind ik het trouwens prettig om het flesje helemaal met rozenwater te vullen, de Face Mist is dan veel geconcentreerder en ik heb het idee dat dat beter voor mijn huid werkt. Makkelijker kan het bijna niet toch?

Hoe gebruik je het? 

Heel simpel, nadat je je make-up hebt aangebracht hou je de fles op armafstand en bestuif je lichtjes je gezicht. Na gebruik kun je de Face Mist in de koelkast zetten zodat hij lekker koud blijft, maar het hoeft niet perse. Zelf heb ik ook altijd een mini variant in mijn handtas, om tijdens de werkdag even mee op te frissen dit is vooral lekker als je een lange dag voor de boeg hebt.

9 gedachten over “Face mist op basis van rozenwater diy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.