alles Reviews SKIN

HappySoaps voor een plastic vrije badkamer

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de alsmaar toenemende plastic soep. En dat is helaas hard nodig. Want elke minuut belandt er een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Als we niets tegen de plasticsoep ondernemen zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis. En wist je dat een groot deel van de plastic soep veroorzaakt wordt door de cosmetica industrie? Denk maar eens aan alle microbeads die we massaal door het doucheputje spoelen. Of wat dacht je van alle lege plastic verpakkingen zoals shampoo flessen die via omwegen als de wind, grachten en rivieren ook in de zee terechtkomen. Dat kan anders. Daarom ontwikkelde HappySoaps 100 % plasticvrije cosmetica. In het assortiment van HappySoaps vind je o.a shampoo bars en body bars. Alle bars zijn vegan en bestaan uit 100 % natuurlijke ingrediënten. En de verpakking, die is uiteraard plasticvrij!

Maak kennis met HappySoaps

HappySoaps is opgericht door Marcel en Marco, twee broers die een plasticvrije cosmeticamarkt willen realiseren. Daarom verpakken ze bij HappySoaps geen enkel product in plastic. Ook voor de productie, opslag en verzending wordt geen grammetje plastic gebruikt. De producten zijn handgemaakt en komen uit Engeland. En alle ingrediënten zijn vegan, natuurlijk, dierproefvrij, parabenenvrij, en palmolievrij. Naast shampoo bars zijn er nu ook body bars verkrijgbaar in zeven heerlijke geuren. Ik probeerde de kokosnoot-limoen variant alvast voor je uit.

Kokosnoot-limoen Body Bar €6.95

happy soaps
happy soaps

Misschien heb je nog nooit van een body bar gehoord? Een body bar vervangt de reguliere plastic flessen met daarin douchegel. Een body bar is een milieuvriendelijke en duurzame keuze, hij gaat namelijk even lang mee als 3 normale douchegelflessen! Dat is ook nog eens goed voor je portemonnee. Deze body bar met de frisse geur van kokosnoot en limoen zorgt ervoor dat je huid optimaal gereinigd en verzorgd wordt. Daarnaast bevat hij natuurlijke anti-aging ingrediënten, ideaal om in te zetten tegen huidveroudering!

Hoe gebruik je een body bar?

  • Haal eerst de Body Bar uit de plasticvrije, duurzame verpakking (kartonnen sleeve) 
  • Masseer je huid tijdens het douchen met de Body Bar.
  • Als de Body Bar in contact komt met water, gaat ‘ie heerlijk schuimen en kun je je lichaam reinigen.
  • Geniet van de heerlijke wasbeurt.
  • Spoel na gebruik goed na en berg de Body Bar netjes op, bij voorkeur op een droge plaats.

Mijn ervaring

De verpakking

Het pakketje van HappySoaps past precies door de brievenbus en is uiteraard verpakt in karton en bevat geen plastic. Je kunt het brievenbus pakketje recyclen door deze opnieuw te gebruiken als je zelf iets gaat verzenden. Om de zeep zit een kartonnen wikkel die na het eerste gebruik direct bij het oud papier kan.

Gebruik en textuur

Ik kan me voorstellen dat je eerst even moet wennen aan het gebruik van een body bar. Vooral als je douchegel uit een plastic fles gewend bent. Al geldt dat niet voor mij, ik gebruik namelijk al jaren weer gewoon een ouderwets stuk zeep onder de douche. Zodra de body bar in aanraking komt met water gaat ie heerlijk schuimen. Het gebruik is eigenlijk heel makkelijk, gewoon je huid masseren met de zeep terwijl het water uit de douche stroomt.

Geur

Ik heb bewust gekozen voor de geur kokosnoot-limoen omdat deze mix je een instant zomergevoel geeft. Hij ruikt goddelijk en blijft zijn geur ook na meerdere douchebeurten behouden. Als je wilt dat je body bar lang meegaat kun je deze het beste bewaren in een bakje buiten de douche.

Tot slot

Met deze plasticvrije alternatieven voor shampoo en douchegel wordt het gebruik van plastic gelukkig al een heel stuk gereduceerd. Ben jij ook zo enthousiast geworden na het lezen van deze review? En wil jij de missie van HappySoaps steunen? Je shopt de zero-waste bars op de website van HappySoaps.

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.