alles Reviews SKIN

Ontdek de nieuwste sensatie van The Ohm Collection Frankincense

Volg je mij op Instagram? Dan heb je de nieuwste producten uit de Omani Frankincense lijn van The Ohm Collection vast al meerdere keren voorbij zien komen. The Ohm Collection maakt al langer gebruik van het eeuwenoude Oosterse ingrediënt Frankincense. Maar sinds kort heeft dit natuurlijke merk een hele selfcare collectie gewijd aan dit excentrieke ingrediënt. Na lang zoeken hebben de oprichters van The Ohm Collection een familie gevonden in Oman die Frankincense duurzaam produceert. Het duurzaam produceren sluit helemaal aan bij de visie van The Ohm Collection en natuurlijk bij die van Based on Nature. Dus daar ga ik je vandaag meer over vertellen. Daarnaast heb ik de Healing Oil uit de nieuwe collectie twee maanden uitgeprobeerd. Vandaag kun je lezen wat mijn bevindingen zijn…

Dit wil je weten over Frankincense het meest bijzondere ingrediënt op aarde

Al eeuwenlang gebruiken inwoners van landen zoals Oman, Somalië en India wel een heel bijzonder ingrediënt in hun (verzorgings)producten, namelijk Frankincense ook wel harsolie genoemd. Frankincense is afkomstig van de Frankincense boom. Wanneer deze boom een beschadiging oploopt beschermt deze boom zich van nature tegen schimmels, bacteriën en ziektes van buitenaf door het hars wat de wond dicht maakt. Dit hars is een van de oudste ingrediënten waar gebruik ervan door mensen om bekend staat. Het wordt gebruikt tegen onder andere ontstekingen, gewrichtspijn, zwellingen en bacteriële infecties. En daarnaast staat het bekend om haar helende en regenererende eigenschappen!

The Ohm Collection en duurzaamheid

The Ohm Collection is een Nederlands merk dat bestaat uit een groep jonge pioniers die graag producten maken die werken. Mooie, effectieve producten die zowel mensen als de planeet ten goede komen. Dit merk gebruikt veelal exotische ingrediënten met een zeer rijke geschiedenis. Waarvan de werking is bewezen. Ze kopen de biologische ingrediënten bij kleine boeren en distilleerders die zich inzetten voor sociale en duurzame landbouw en herbebossing.

Helaas wordt het unieke ingrediënt Frankincense in de meeste gevallen niet duurzaam geproduceerd. 90 % van de hars is afkomstig uit Somalië en India. Het hars uit de bomen in deze landen wordt elke 4 weken geoogst waardoor de bomen uiteindelijk dood gaan. Ze worden puur voor het hars gekweekt en dat is natuurlijk niet bepaald duurzaam. Gelukkig heeft The Ohm Collection gezocht naar een producent die dit ingrediënt wel duurzaam wint uit de bomen. Ze zijn uiteindelijk uitgekomen bij een familie uit Oman ( vandaar ook de naam Omani Frankincense ). Hier wordt het ingrediënt traditioneel met de hand gewonnen, enkel eens per twee jaar. Daarom kun je deze Frankincense collectie dus met een gerust hart gebruiken. Er gaat geen enkele boom voor dood.

Omani Frankincense Collection

Leg jij graag andere mensen in de watten of ben je niet vies van een beetje selfcare? En ben je daarnaast een beetje spiritueel ingesteld? Dan ga je deze range met producten echt GEWELDIG vinden. Meditatie stenen, wierook, helende body olie, deodorant en een heerlijke handcrème allemaal gemaakt van het unieke ingrediënt Frankincense. In een prijsrange van €5 tot 69,00. Er zit voor ieder wel wat wils tussen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de collectie? Neem dan vooral ook een kijkje op de website, via deze link kom je er direct.

Frankincense

Mijn ervaring met de Healing Oil

Op de uitstraling die de producten van The Ohm Collection hebben word ik altijd direct verliefd. Ook deze paarse wikkel gecombineerd met goud past bij het oriëntaalse product zelf. Hij staat prachtig op mijn badkamerkastje! De olie zit in een grote glazen flacon ( maar liefst 200 ml ) met minimaal plastic gebruik. Alleen het pompje en bescherm dopje zijn van plastic. Door dit naderhand goed te scheiden bij het afval is het een groene en milieuvriendelijke keuze. Een groot pluspunt wat mij betreft. Daarnaast vind ik het ook zo fijn dat je de Healing Oil voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken als body olie, massage olie ( ook voor pijnlijke borsten tijdens de borstvoedingsperiode ) , of als badolie. Multifunctioneel inzetbaar dat scheelt een hoop flesjes in de badkamer, nog een duurzaam pluspuntje!

De goudkleurige olie voelt rijk en voedend aan maar trekt gelukkig best snel in. Doordat er alleen maar natuurlijke ( en voor 82 % biologische ) ingrediënten zijn gebruikt zoals o.a. kokosolie, avocado olie, sesam olie, squalaan afkomstig uit olijven en natuurlijk frankincense is dit product ook zeer geschikt voor een beschadigde en droge huid. Als je je huid ingesmeerd hebt met deze olie krijgt je huid ook een prachtige gouden gloed, love it!

En zoals mijn collega blogger Kari de geuren van The Ohm Collection omschrijft vind ik altijd heel treffend. Ze noemt het gelaagde en weldadige geuren. Het zijn inderdaad geuren die diep doordringen tot in je soul. Elke keer als ik aan de olie ruik ruik ik weer een ander element. Echt zalig!!! De olie is met z’n 64 euro wellicht prijzig maar is het driedubbel waard. Dus mocht je jezelf eens willen trakteren dan is dit zeker een aanrader. Je shopt deze Omani Frankincense Healing Oil via deze link.

Keurmerken: Cruelty Free, Vegan

Land van productie: Made in Europe

P.s. Mocht je nog een goede natuurlijke zonnebrand zoeken lees dan ook mijn vorige review over de zonnebrand van The Ohm Collection

Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.