Style Experience
alles Experiences

Style Experience voor het opbouwen van een duurzame garderobe

Een tijdje geleden heb ik op mijn blog een kopje toegevoegd met experiences. Tot nu toe heb ik daar niet veel artikelen geplaatst maar daar komt langzamerhand verandering in. Ik heb namelijk een aantal leuke experiences op de planning staan waar ik inmiddels al eentje van heb mogen ervaren. Vorige week ben ik bij Kleding-enStijladvies langs geweest voor een hele gave Style Experience ( kleding en stijladvies ).

Op het gebied van skincare ben ik zoals je wellicht al weet lekker groen en sustainable bezig. Maar die garderobe van mij die mag echt wel een stukje duurzamer hoor! Door een afspraak te maken met een Image Professional voor een Style Experience leer je o.a. welke kleuren bij je passen en welke pasvorm je goed staat. Dit zorgt ervoor dat je kleding onderling makkelijker kunt combineren. Daarnaast leer je ook efficiënter shoppen en zul je ( doordat je weet wat je goed staat ) minder snel miskopen doen. En zo kun je uiteindelijk dus zelf een duurzame garderobe creëren!

Wil je weten wat een Style Experience nog meer voor je kan betekenen en hoe ik deze Style Experience ervaren heb? Lees dan snel verder.

Wat is een Style Experience?

Een Style Experience bestaat uit twee verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is de kleurenanalyse. Tijdens een kleurenanalyse kun je ervaren wat kleur doet met je uitstraling, en stel je een kleurenpalet samen voor je garderobe. Dit doet de Image Professional doormiddel van kleurdoeken. Deze worden over je schouders gelegd en door verschillende kleuren af te wisselen wordt duidelijk welke kleuren het beste matchen bij zowel de uiterlijk kenmerken (huidtint, oog- en haarkleur) als bij de persoonlijkheid. Er zijn vier kleurtypes, gebaseerd op de seizoenen lentezomerherfstwinter. Maar je kunt ook een mix zijn van twee kleurtypes bijvoorbeeld zomer-winter of lente-herfst. Aan het einde van de kleurenanalyse weet je welk kleurtype je bent. En na de analyse krijg je een persoonlijke kleurenwaaier mee, zodat je tijdens het shoppen altijd een houvast hebt!

Voor het tweede onderdeel kun je kiezen uit een aanvullend advies op de kleurenanalyse.

  1. Personal branding – wat wil je uitstralen en wie ben je
  2. Figuurvorm – kledingstijl, verhoudingen en tips
  3. Gezichtsvorm – kraagvormen en dessins, kapsels en brilmontuur

Waar kan ik een Style Experience boeken?

Een Style Experience kun je het beste bij een gecertificeerd Image Professional boeken. Via het platform Kleding-en Stijladvies.info kun je terecht bij verschillende Image Professionals bij jouw in de buurt. Dit platform is in 2018 opgericht door Hilma van Zanten en Carla van den Puttelaar ( beiden Image Professional ). Kleding-enStijladvies.info is speciaal in het leven geroepen om zowel vrouwen als mannen makkelijker in contact te laten komen met een kleur-,stijl- en Image Professional. Daarnaast is het ook een waardevolle bron van informatie en inspiratie op het gebied van kleur, kleurenanalyse, stijladvies, image consult, personal branding, opleidingen en trainingen. Een Style Experience duurt circa 2 uur en kost € 330,-.

Mijn ervaring / Kleurenanalyse

Na een vriendelijke ontvangst met thee en wat lekkers zijn Hilma en ik vol enthousiasme aan de slag gegaan met de kleurenanalyse. Tijdens mijn opleiding Allround schoonheidsspecialiste heb ik zelf ook kleurenanalyses uitgevoerd, dus ik heb enigszins ervaring op dit gebied. Maar dit was de eerste keer dat een echte professional bij mij een kleurenanalyse uitvoerde. Mijn verwachting was dat ik een zomer-winter type zou zijn. Maar tijdens de analyse met de doeken kwamen we er toch achter dat het winterpalet te hard voor mij is. De kleur loopt met mij weg, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Uiteindelijk blijk ik toch echt een zomertype te zijn volgens Hilma. Kleuren die goed bij mij staan zijn zacht en gedempt zoals lavendel, oudroze en veel blauwgroene tinten. Deze kleding is het beste te combineren met zilveren of rosé gouden sieraden.

Op de website van Kleding-enStijl advies staat het volgende over de kleurenanalyse; Een kleurenanalyse is een unieke kans om met andere ogen naar jezelf te kijken. Dat is dus precies wat er gebeurd is tijdens onze sessie! In mijn kast hangen ontzettend veel zomertinten zoals lichtroze en lichtblauw, maar ook de winterkleuren knalroze en kobaltblauw zijn erin terug te vinden ( kleuren die dus eigenlijk een mismatch zijn).

Natuurlijk hoef je na de kleurenanalyse niet direct alle kleding uit je kast te doen die niet in je kleurenpatroon passen. Sterker nog in het kader van duurzaamheid is dat natuurlijk een no-go. Wel kun je bepaalde kledingstukken combineren met sjaaltjes, colletjes, kraagjes, en hoedjes in een kleur uit jouw kleurenpalet ( in mijn geval dus een zomertint ). Zo krijg je een mooie overgang en verzacht je de kleur die eigenlijk niet bij je past. Ben je toe aan nieuwe kleding? Dan herken je na een kleurenanalyse gelijk welke kleuren jou goed staan. In de loop van de tijd zal je kledingkast gevuld zijn met minder kledingstukken, maar wel die meer combinaties mogelijk maken omdat je hele garderobe de juiste kleurbalans heeft.

Mijn ervaring / Stijladvies

Naast de kleurenanalyse heb ik van Carla nog aanvullend advies gekregen m.b.t. figuurvorm – kledingstijl, verhoudingen en tips. Ik ben lang en redelijk slank en heb dus een vrij makkelijke pasvorm. Wat dat betreft doe ik gelukkig niet gauw een miskoop. Wel hebben we het uitgebreid gehad over verschillende jurklengtes. Met de ene jurk accentuur ik juist dat ik lang ben maar door een jurk te dragen met bijvoorbeeld een streeppatroon leg je het accent daar juist niet op. Handig om te weten!

En wist je trouwens dat je niet alleen qua kleurtype een mix kunt zijn maar ook qua kledingstijl? Mijn voorkeur gaat uit naar een klassieke look( casual chique ) gemixt met een vleugje boho/romantisch. Carla gaf aan dat ik sprankelend en licht overkom, maar ik kan ook een heel serieus persoon zijn qua karakter. Mijn persoonlijkheid komt dus zeker terug qua kledingstijl. Grappig hè, ik heb daar verder nooit advies over gehad maar intuïtief zat ik dan toch goed. Leuk om dat op deze manier bevestigd te krijgen.

Carla gaf mij nog een aantal andere tips. Bijvoorbeeld om kraagjes aan te schaffen ( romantische stijl ) met een kleur uit het zomerpalet. Een kraagje kan meerdere functies hebben. Het geeft bijvoorbeeld net even een extra touch aan die saaie top. Maar het houdt je ook lekker warm in de winter ( extra fijn voor koukleumen zoals ik ). En bovendien kun je met een accessoire zoals een kraagje ook kledingstukken dragen die je al hebt hangen in je kast maar die buiten je kleurenpalet vallen. Dat is ook een duurzame manier van omgaan met kleding. Kijken wat je al hebt en dat combineren met accessoires in tinten waarvan je nu weet dat die je goed staan!

Is deze Style Experience een aanrader?

Ja een Style Experience is echt een hele waardevolle ervaring. Het heeft mij een zet in de juiste richting gegeven. Ik weet dat ik op de goede weg ben met al die mooie poederachtige en ijsblauwe tinten in mijn kast. Maar ik weet nu ook welke kleuren ik in het vervolg beter kan laten hangen. Dat voorkomt dus onnodige miskopen! Gewapend met mijn kleurenwaaier voel ik me nu een stuk zelfverzekerder in de winkels. Deze inspirerende Style Experience is echt een cadeautje voor jezelf of een ander. Dus ik kan het je van harte aanbevelen, het is iets waar je naderhand nog heel lang plezier van zult beleven!

Foto Header: via Pexels

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Pure Beauty een PR Bedrijf. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.