zero-waste
alles DIY SKIN

Zero-waste ( body )scrub maken, easy en goedkoop!

Op mijn blog kun je verschillende recepten vinden voor het maken van je eigen zero-waste ( body ) scrub ( zoals de matcha peppermint bodyscrub ). Ik ben dol op scrubben, van een goede scrub beurt knapt je huid enorm op. De zomer is begonnen en juist nu is het belangrijk om je huid minstens 1 tot 2 keer per week te scrubben. Want dat zorgt ervoor dat je een egaal zomers tintje kunt opbouwen. Je huid wordt tijdens een scrub sessie ontdaan van dode huidcellen, en op deze manier kan je huid beter bruin worden en blijf je ook langer bruin. Daarnaast zorgt het scrubben van je huid ook voor een betere doorbloeding. En wist je dat verzorgingsproducten ook beter worden opgenomen na een scrub sessie? Genoeg redenen om deze zomer braaf twee keer per week te gaan scrubben!

Je kunt een ( body )scrub gewoon in de winkel kopen. Maar zorg er dan wel voor dat je een scrub aanschaft zonder microbeads want die zijn ontzettend schadelijk voor het milieu. Het is natuurlijk nog veel leuker en goedkoper om je eigen ( body ) scrub te maken. De ingrediënten voor dit heerlijke recept zul je vast wel in huis hebben. 1 van de basis ingrediënten van deze ( body ) scrub is koffie. Na het zetten van een kop koffie hou je namelijk koffiedrab over. Dit kan je weggooien maar je kunt het ook gebruiken om er deze heerlijke scrub mee te maken. Zero-waste dus! Dit heerlijke recept met fairtrade koffie & cacao is geïnspireerd op de body scrub van May Beauty. Enjoy!

Benodigdheden 

1 schone glazen pot ( de weckpotjes van Dille & Kamille zijn bijvoorbeeld heel mooi om de scrub in te bewaren, maar je kunt natuurlijk ook gewoon schone en lege jampotten gebruiken )

100 gram ( fairtrade ) koffiedrab

100 gram suiker ( bruin of wit ( grove korrel )

10-20 ml olijfolie

1 eetlepel ( fairtrade ) cacao

4 drupjes etherische perpemuntolie van goede kwaliteit

Zo maak je het 

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een schone glazen pot. Maak je huid vochtig onder de douche en masseer de scrub met ronddraaiende bewegingen lichtjes over je huid heen. Spoel het vervolgens af met lauwwarm water. Scrub je huid niet te agressief want hiermee beschadig je je huid. Ben je van plan om de zon in te gaan? Dan kun je je huid beter een avond van tevoren scrubben i.p.v op de dag zelf. Je kunt de overgebleven zero-waste ( body ) scrub ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Even een kleine sidenote. Als je een ( body ) scrub maakt kun je kiezen voor wat grovere ingrediënten zoals bijvoorbeeld dood zeezout. Mijn huid reageert daar vaak gevoelig op daarom kies ik voor suiker, dit is milder voor de huid maar werkt ook uitstekend. Je kunt deze ( body ) scrub dus ook voor het gezicht gebruiken omdat suiker mild genoeg is voor de gezichtshuid. Maar voel je vrij om het recept aan te passen naar eigen inzicht. Ga jij deze hemelse ( body ) scrub ook maken? Dan zou ik het leuk vinden als je mij even laat weten of je de ( body ) scrub fijn vindt.

Dit artikel is geen samenwerking maar bevat wel affiliate links. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.