vocht
alles Skincare tips

Vocht, drink voldoende deze zomer

De meesten van ons weten wel dat het juist tijdens de zomerperiode extra belangrijk is om goed te drinken. Omdat je in de zomer nou eenmaal meer vocht verliest dan bijv. in de winterperiode. Maar het drinken van voldoende vocht heeft nog meer health benefits.

Gezondheidsvoordelen

Want wist je dat voldoende vocht ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur altijd op peil is ? En wanneer je voldoende vocht tot je neemt afvalstoffen extra snel uit je lichaam verdwijnen. Wanneer je voldoende drinkt zul je dit ook terug zien aan je huid. Want hydratatie begint nou eenmaal van binnenin. In normale omstandigheden hebben volwassenen ongeveer 2,5 liter water nodig per dag. We halen ongeveer 1 liter water uit voeding dus dan blijft er nog 1,5 liter over. Een glas water is de beste manier om aan voldoende vocht te komen, dit bevat namelijk geen calorieën, suikers of andere toevoegingen. Maar soms wil je wel eens wat anders dan een simpel glas water. Ik voeg dan vaak fruit toe aan mijn water , bijvoorbeeld blauwe bessen , schijfjes citroen, schijfjes sinaasappel etc.

Mijn ultieme zomer favoriet

Vandaag deel ik één van mijn favoriete zomerdrankjes met je. Dit zomerdrankje is de perfecte dorstlesser op warme dagen  ( maar kan trouwens ook heel goed op elke andere dag van het jaar).  Dit drankje bevat o.a citroensap die voor een reinigende werking zorgt en helpt om af te vallen. En dit drankje bestaat ook uit rozenwater, ik ben een grote fan van rozenwater dus je zult meer recepten hiermee tegenkomen op mijn blog. Lees hier ook mijn recept voor een verfrissende Face Mist http://basedonnature.nl/face-mist-rozenwater/

Benodigdheden

  • 1 liter spa groen of 1 liter gefilterd kraanwater
  • 50 ml geconcentreerde citroensap ( of eventueel limoensap )
  • 2 scheutjes rozenwater
  • 1 bosje verse munt

Zo maak je het 

Neem een grote glazen kan en voeg hier 50 ml geconcentreerde citroensap en twee flinke scheuten rozenwater aan toe. Giet daarna de spa groen erover heen. ( Ik kies meestal voor spa groen want dat geeft dit drankje net even een verfrissende touch , maar wanneer je hier niet van houdt kun je ook voor gefilterd kraanwater kiezen ). Spoel de takjes munt goed af , en voeg deze toe aan je water. En klaar is je drankje, proost op hopelijk een zomerse dag!

P.s zie je die mooie edelstenen op de foto? Die kun je ook toevoegen aan je water, deze krachtige gemstones geven een positieve lading aan het water. Je kunt deze stenen bestellen op : https://www.rockyourworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.